Frenkie De Jong (lijevo)

 FAYEZ NURELDINE Afp
TRANSFER SAGA

Barcelona se želi riješiti zvijezde, on javno odbija transfer: Kupio je kuću u mondenom dijelu grada...

Barca ima problem: na rubu je bankrota i ne može registrirati nove igrače dok ne izbalansira troškove
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 15. srpanj 2022. 13:19

Prilikom dolaska na Camp Nou prije tri godine Frenkie De Jong predstavljen je kao odgovor za sve problem Barcelone, ‘dva u jedan‘ paket u veznom redu, igrač koji će istovremeno zamijeniti Xavija i Iniestu. Danas ga klub gura prema izlazu. The Athletic javlja da je Barcelona svojoj 25-godišnjoj zvijezdi uručila ultimatum – prihvati transfer u Manchester United ili si pod sankcijama.

U okviru Xavijeve ‘perestrojke‘ klub je do sredine srpnja već doveo Francka Kessieja i Andreasa Christensena, dvojicu slobodnih igrača, a potom i Raphinhu iz Leedsa u transferu vrijednom 60 milijuna eura. Klub, međutim, ima sitan problem: na rubu je bankrota i ne može registrirati nove igrače sve dok ne izbalansira troškove i prihode.

image
SAEED KHAN Afp

Manchester United je sredinom tjedna napokon pristao uslišiti želju novog menadžera Erika ten Haga i kupiti mu De Jonga. Cjenkanje je završilo na temeljnom transferu teškom 63 milijuna funti, koji s bonusima može premašiti iznos od 71 mil. funti. Onda se pojavio igrač i objavio da nema želju seliti. Upravo je kupio kuću u Pedralbesu, mondenom dijelu Barcelone, a osim što namjeva pustiti korijenje u gradu ne misli se odreći velikog novca (gotovo 20 milijuna eura) koji mu ‘blaugrana‘ duguje na ime plaća. Sve sugerira da je na pomolu nova transferna sapunica jer, prema pisanju katalonskog Sporta, De Jong je povjerio najbližim prijateljima kako "neće dopustiti klubu da ga prisili na odlazak".

Za razliku od Man Cityja koji je sve svoje probleme riješio i prije prvog ljetnog testa (prodani G. Jesus i Sterling, kupljeni Haaland i Alvarez), Man United tek je ovaj tjedan pojačao aktivnost na tržištu. Ten Hag nada se De Jongu i premda javno spušta rampu Cristianu Ronaldu, u tišini zapravo navija za rastanak od zvijezde koja prijeti da mu "pojede momčad".

37-godišnjak je bio ponuđen Chelseaju koji se zahvalio na ponudi, a prema posljednjim informacijama mogao bi osvanuti u madridskom Atleticu. Želi i dalje igrati Ligu prvaka i zbog toga odbija mega ponudu iz Saudijske Arabije (posao navodno vrijedan 250 milijuna eura).

Novi šef "crvenih vragova" zasad je odbio mogućnost oduzeti kapetansku vrpcu Harryju Maguireu, no očito nije najsretniji izgledom obrane jer pored lijevog beka Malacije (Feyenoord) dovodi i Ajaxova stopera Lisandra Martineza, u javnosti poznatog pod ljupkim nadimkom "argentinski mesar".

United je ovdje bio brži od Arsenala i dobit će igrača za odštetu od 50 milijuna eura.

Linker
02. lipanj 2024 12:32