PAU BARRENA
PRIMERA

Barcelona teškom mukom do pobjede protiv posljednje momčadi prvenstva! Frankie de Jong junak Katalonaca

Barcelona je peta na tablici, dok je Huesca upisala 12 bodova i nalazi se na posljednjem 20. mjestu
Piše: HinaObjavljeno: 03. siječanj 2021. 22:59

Barcelona je seriju gostovanja u La Ligi započela pobjedom kod Huesce 1:0. Zabio je Frenkie de Jong u 27. minuti. Na okomit pas Lionela Messija utrčao je te s pet metara spustio loptu nogom u mrežu. Katalonci su totalno dominirali, ali i puno promašivali, pogotovo Pedri, Dembele i Messi.

Huesca se branila bunkerom i prvi put zaprijetila u 63. minuti kad je Mir petom nakon kornera dao posla Ter Stegenu, te jednom pred kraj susreta, no opet je Nijemac sigurno ukrotio šut Reala. Domaći vratar Alvaro Fernandez imao je pet obrana, od toga su četiri bili pokušaji unutar kaznenog prostora, neki iz blizine. Katalonci opet nisu imali završnicu, zato ni spokoj sve dok sudac nije odsvirao završetak dvoboja.

No, izborili su treću pobjedu na sedmom ovosezonskom ligaškom gostovanju, slijede im vani redom Athletic Bilbao, Granada i Elche.

Na San Mamesu će ih dočekati novi trener jer Athletic Bilbao smijenio je Gaizku Garitana i instalirao dobro poznato ime Marcelinha Garciju Torala. Možda je čudno što su to napravili nakon pobjede nad Elcheom, ali dugo su mu "sapunali dasku". Marcelinho je trenirao brojne klubove, zadnji poslovi bili su mu Sevilla, Villarreal i Valencia.

REZULTATI:

Athletic Bilbao 1 Muniain (25)

Elche 0

Alavés 1 Felipe (84ag)

Atlético Madrid 2 Llorente (41), Suárez (90)

Real Sociedad 1 Barrenetxea (46)

Osasuna 1 Calleri (20)

Eibar 2 Gil (55, 76)

Granada 0

Linker
26. travanj 2024 21:04