JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp
PIŠU ŠPANJOLSKI

Barcelona tjera Miralema Pjanića nakon samo osam mjeseci!? Koeman ga kaznio i stavio na transfer-listu

S obzirom da ga je Barca platila 60 milijuna eura uz dugogodišnji ugovor, bit će teško naći kupca.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2021. 17:45

Bosanskohercegovački nogometaš Miralem Pjanić je prošlost Barcelone. Nakon što su prije nekoliko dana to objavili brojni španjolski mediji, ove je srijede potvrda stigla i iz samog kluba. Podsjetimo, Pjanić je stigao u kolovozu iz Juventusa, u paketu zamjene za Artura Mela, a nakon razočaravajućeg starta sezone, trener Ronald Koeman ga je gotovo u potpunosti prekrižio, javljaju izvori bliski klubu. Kulminiralo je sada, kad su Pjanića na tek šesto mjesto po izboru veznjaka gurnuli mladići Puig i Moriba.

Španjolski novinar Javi Miguel rekao je da se Pjanić svojim prijateljima u Italiji, a nakon toga i tamošnjim medijima žalio na to da ga Koeman ne koristi, te da mu je nakon toga stigla neka klupska interna kazna jer je u javnosti pričao o statusu u klubu. Inače, Koeman uživa dobar status među igračima, budući da dozira minute svakom pojedincu, što se Pjaniću osobno ne sviđa nego bi volio još više igrati. S druge strane, nizozemski stručnjak i nije najzadovoljniji formom i igrama BiH-internacionalca.

Koeman ga je nakon svih komentara u medijima, koji su počeli još u prosincu, sada stavio na transfer-listu. Zamjera mu se i manjak izvršavanja obrambenih zadataka, slaba pokretljivost na terenu i ne baš najbolje pozicioniranje. Koeman tu preferira mladog Pedrija koji mu može pokriti više pozicija.

Pjaniću je dakle, vrijeme u Barceloni odbrojano, a s obzirom da ga je Barca platila 60 milijuna eura, odnosno da mu ugovor ističe tek u ljeto 2024. godine, bit će jako teško naći zainteresiranog kupca.

Linker
23. travanj 2024 05:49