Shaun Botterill/Getty Images
JOŠ NISU ODUSTALI?

BARCELONA TOG IGRAČA PRATI VEĆ 10 GODINA, SAD SPREMA NOVU OFANZIVU Nikada i ni za kime Nou Camp nije toliko žudio, a svi se pitaju - u čemu je kvaka?

BARCELONA TOG IGRAČA PRATI VEĆ 10 GODINA, SAD SPREMA NOVU OFANZIVU? Nikada i ni za kime Nou Camp nije toliko žudio, a svi se pitaju - u čemu je kvaka? Jedan suvlasnik ribljeg restorana već je otišao, ide li sada i drugi?
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 28. rujan 2019. 14:50

Iako je ljetni prijelazni rok praktički tek završio, europski klubovi, odnosno njihovi sportski direktori ne miruju. Ponajprije, uvijek je na tržištu aktivna Barcelona. Mreža skauta razasuta po svijetu na dnevnoj bazi izvještava kancelariju o napretku igrača koje prate. Jasno, mahom se radi o mladim, golobradim dečkima koji će kasnije preko poznate La Masije krenuti putevima Messija, Suareza, Rakitića i ostalih zvijezda.

Međutim, ima jedan dečko, doduše sad već malo stariji, a taj je u bilježnicama tih istih skauta prisutan već cijelo jedno desetljeće. Sad je i razvidno da se ne radi o nekom mladiću, a španjolski Mundo Deportivo samo je potvrdio spekulacije da se s Camp Noua opet "bacaju" na operaciju Willian.

Prije godinu dana Chelsea je za svoga Brazilca, novu desetku nakon odlaska Edena Hazarda odbio 60 milijuna eura već odaslanih iz Katalonije. Za igrača od tada trideset godina, svi su govorili, pravi posao. Ali, ruski dvojac na čelu londonskog kluba Abramovič - Granovskaja nisu za prodaju htjeli ni čuti. I tako već cijelo jedno desetljeće.

Mundo donosi priču o tome kako će Barca opet krenuti po Brazilca već u tijeku ove sezone, budući da tome igraču ugovor ističe u ljeto 2020. godine, što znači da će od 1. siječnja moći slobodno pregovarati sa zainteresiranim klubovima.

Williana su iz Barcelone krenuli gledati još 2009. godine, a sljedeće ljeto bi konačno moglo biti - to njihovo. Brazilac je odbio nekoliko prijedloga Chelseaja o produljenju suradnje, a od Nove godine ih se, ako tako ostane, više ništa neće pitati.

Iako, u partnerstvu s Davidom Luizom koji je ovog ljeta iz Chelseaja prešao u Arsenal Willian ima riblji restoran u Londonu. Valjda će posao opstati i ako je samo jedan suvlasnik u gradu.

Linker
24. travanj 2024 01:46