PAU BARRENA Afp
SVE ZBOG FINANCIJA

Barcelona u katastrofalnoj situaciji, a navijači u totalnoj nevjerici: Xavi za prvu utakmicu ima samo 11 igrača

Katalonski klub u nedjelju igra protiv Getafea, a još uvijek ne smije registrirati igrače za taj susret
Piše: SNObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 12:20

Utakmicom između Almerije i Rayo Vallecana danas počinje nova sezona španjolske La Lige, a uoči nedjeljnog susreta protiv Getafea, Barcelona se nalazi u velikim problemima. Naime, katalonski klub ne može registrirati nova pojačanja kao ni svoje igrače koji su ovog ljeta potpisali nove ugovore zbog nepoštivanja financijskog fair-playa španjolskog prvenstva.

Xavi Hernández tako za otvaranje prvenstva ne može računati na niti jedno od tri ovogodišnja pojačanja - Oriola Romeua, Ilkayja Gündogana i Iñiga Martíneza, ali ni na Sergija Roberta, Ronald Araúja i Iñakija Peñu, koji su potpisali nove ugovore. Zabrana registriranja se odnosi i na Sergiña Desta, Abdea Ezzalzoulija i Clémenta Lengleta pa je Xavi ostao doslovno na samo 11 igrača koji su mu trenutno dostupni za ovu utakmicu.

Španjolski mediji su objavili kako je, srećom po Xavija, tih 11 igrača raspoređeno po linijama pa su tu, uz vratara Marc-Andréa ter Stegena, tri obrambena igrača (Andreas Christensen, Jules Koundé, Eric García), četiri vezna (Gavi, Pedri, Ferran Torres, Frenkie De Jong) i tri napadača (Robert Lewandowski, Ansu Fati, Raphinha). Dovoljno za početi utakmicu.

Srećom po Barcelonu, Španjolski nogometni savez dozvoljava registraciju novih igrača praktično neposredno prije utakmice koja počinje u 21:30. Sada Katalonci moraju pronaći način da do tada završi prodaju Ousmane Dembéléa. Taj novac bi možda bio dovoljan da pokrije sve rupe u financijskom fair-playu.

Linker
07. svibanj 2024 13:19