Sergio Canales i Gavi

 CRISTINA QUICLER Afp
JOŠ NIJE POTPISAO NOVI UGOVOR

Barcelona u novim problemima, velikani love njenog wunderkinda, Liverpool nudi 50 milijuna za 17-godišnjaka

Nizu problema u katalonskom klubu se pridodala i velika pomama velikana za Gavijem
Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. svibanj 2022. 20:27

Prema posljednjim dojavama iz Katalonije, Ousmane Dembele, francuski krilni napadač Barcelone ponudio je svoju kuću koju je kupio prije pet godina kada je pristigao na Camp Nou u najam. To je po mnogima signal poprilično jasan da Dembele napušta Barcelonu.

No, i još bi jedan igrač mogao napustiti Blaugranu. Riječ je o mladom veznom igraču, 17-godišnjem tek Gaviju. Za njega je Liverpool spreman već sada isplatiti odštetnu klauzulu koja iznosi 49 i pol milijuna eura! Sam Gavi se već nekoliko mjeseci nalazi pod pozornošću medija, navijača, te uprave kluba. Mladić naime uporno odbija potpisati novi ugovor s matičnim klubom. Odbio je već dvije ponude, te je nakon druge odbijenice solidno razljutio i predsjednika kluba Joana Laportu. No, ustrajan je i dalje igračev menadžer, nekoć poznati nogometaš Barcelone Ivan de le Pena.

Gavi je inače 'proizvod' La Masije, slavne klupske škole Barcelone. Ove je sezone odigrao 47 utakmica, postigao 2 gola i ubilježio 6 dodavanja za pogodak, ali i ubilježio već čak 6 utakmica za španjolsku reprezentaciju. Za nekog od samo 17 ljeta, impresivna brojka. Barcelona još nije dignula posve ruke od Gavija, a pod pritiskom PSG, Bayerna, a sada i Liverpoola koji vabe nadarenog klinca su svoje redove, vjerojatnije je da će i uprava kluba s Camp Noua izaći pred menadžera de la Penu i samog Gavija s nekim malo većim, izdašnijim ponudama.

Linker
25. travanj 2024 14:44