Eric Garcia
 GRUFFYDD THOMAS Dppi Via Afp
NOVI DAN - NOVI IGRAČ

Barcelona u svoje redove vratila mladu zvijezdu, jedan podatak o ovom poslu otkriva sve

Prije četiri godine prodali su ga u Manchester City kao golobradog mladića.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2021. 09:58

Dan nakon što su objavili da je potpisan ugovor sa Sergijom Aguerom kojeg će predstaviti tek nakon što se vrati s obveza argentinske nacionalne vrste, iz Barcelone su nastavili s ceremonijama. Ova će se i zaista održati, jer će na press-konferenciji u 14.30 sati biti predstavljeno još jedno novo ime, Eric Garcia.

Ovaj je branič, inače rođen u Barceloni, do svoje 16. godine bio u čuvenoj La Masiji, Barcinoj nogometnoj školi. No, tada su ga zamjetili iz Manchester Cityja i uspjeli u izlaznoj kadetskoj godini dovesti na Etihad. Najprije je predvodio njihovu juniorsku momčad, a onda se ipak nije dogodio željeni proboj u prvi sastav Pepa Guardiole. U tri seniorske sezone ovaj je 20-godišnjak upisao tek 19 nastupa u Premier ligi, a 35 ukupno. Nije se mogao probiti u prvi sastav pa je odlučio otići...

Barcelona ga je, što je za njene financijske slike posebno bitno, dovela besplatno. Garcia kroz prošlu sezonu nije htio ni čuti za produljivanje ugovora sa Cityjem, a poziv s Camp Noua, kada se jednom dogodio, nije mogao odbiti. O tome koliko Garcijin povratak znači Barceloni govori činjenica da mu je u ugovor koji će trajati do lipnja 2026. ugrađena minimalna izlazna klauzula u iznosu od 400 milijuna eura.

Garciju također, baš kao i Aguera, čekaju reprezentativne obveze, no on će se stići priključiti Španjolskoj nakon predstavljanja.

Linker
18. travanj 2024 18:02