LLUIS GENE Afp
NAKON DUGO VREMENA

Barcelona uvjerljivom pobjedom smanjila zaostatak za vodećim Realom i preuzela drugo mjesto La Lige

Na trećem mjestu je Girona s 56 bodova i također utakmicom manje od Barcelone
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. veljača 2024. 19:04

Barcelona je u subotu pred svojim navijačima razbila Getafe u utakmici 26. kola španjolske lige. Momčad Xavija Hernandeza slavila je rezultatom 4:0 i tako barem privremeno preuzela drugo mjesto na ljestvici La Lige od Girone, te ostala u utrci za naslov prvaka. Katalonski gigant sad ima 57 bodova i utakmicu više od vodećeg madridskog Reala, koji na kontu ima 62 boda.

Povela je Barcelona u 20. minuti pogotkom Raphinhe, a u nastavku su uslijedila još tri gola u mreži Getafea. Na 2:0 povisio je Joao Felix u 53. minuti, u 61. se u strijelce upisao i Frenkie de Jong, dok je konačnih 4:0 u prvoj minuti sudačke nadoknade postavio Fermin Lopez. Barceloni je za samopouzdanje baš trebala jedna ovakva visoka i uvjerljiva pobjeda.

- Odigrali smo kompletnu utakmicu, prikazali smo uvjerljivu igru. Jako smo sretni i zadovoljni. Ova pobjeda daje nam malo više smirenosti i sada možemo razmišljati o utakmici s Athleticom. Ne predajemo se, borimo se za naslov. Ostalo nam je 12 utakmica, sad čekamo vidjeti što će napraviti Girona i Real - izjavio je Xavi Hernandez.

Vratar Getafea David Soria nije mogao biti zadovoljan nakon visokog poraza.

- Nismo imali intenzitet, oni su dobivali duele... Mi smo bili sjena svojih ranijih izdanja. Nismo dobro počeli. Nije to nedostatak stava, ali ima dana kada stvari ne funkcioniraju. Moramo mirno analizirati utakmicu i vidjeti što se dogodilo - komentirao je Soria.

Marca je igračem utakmice proglasila brazilskog krilnog napadača Raphinhu, koji je za svoju igru okrunjenu pogotkom i asistencijom dobio ocjenu 8.

- Jako sam sretan što sam se nakon oporavka od ozljede vratio u početnu postavu na ovakav način, no najvažnija je pobjeda kojom smo ostali u konkurenciji za naslov prvaka. Ostalo je još puno do kraja i važno je igrati utakmicu po utakmicu, pa ćemo na kraju vidjeti. Stvarno sam želio igrati ovu utakmicu. U prvoj sam protiv Getafea sam bio isključen, za mene je to bila posebna utakmica - naglasio je Raphinha.

Real u nedjelju navečer u Madridu dočekuje Sevillu, dok će u ponedjeljak trećeplasirana Girona ugostiti Rayo Vallecano.

Linker
20. travanj 2024 18:39