Xavi

 LLUIS GENE Afp
DUGOROČNO RJEŠENJE

Barcelona već pronašla Xavijevog nasljednika? Već za koji dan kreću u realizaciju velikog posla

Katalonci traže nasljednika za Xavija Hernandeza koji bi na ljeto mogao napustiti klub
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. ožujak 2024. 20:20

Na Camp Nou su prelomili tko će naslijediti Xavija Hernandeza na klupi. Odluka je, prenosi AS, pala na Roberta De Zerbija.

Joan Laporta navodno će u idućim danima sjesti za stol s Talijanom koji u Brightonu radi sjajan posao. De Zerbi je spreman za veliki iskorak trenerskoj karijeri nakon Darfo Boaria, Foggie, Palerma, Beneventa, Sassuola, Šahtara te na koncu Brightona u kojem je od ljeta 2022. Tek su mu 44 godine i uz Xabi Alonsa predvodnik je novog trenerskog vala.

image

Roberto de Zerbi

JACOB KING/PA IMAGES/PROFIMEDIA Jacob King/pa Images/profimedia

Stoga ne čudi interes koji vlada za njegove usluge, a idući klub bit će mu i najveći zalogaj u karijeri. Naime, nije Barcelona jedini klub koji De Zerbija vidi na svojoj klupi. Barem još četiri europska "teškaša" razmišljaju isto. Prije svih Liverpool, a Talijan je prema kladionicama jedan od favorita da naslijedi Jurgena Kloppa, a puno se pisalo i o interesu Manchester Uniteda. Nadalje, prije nekoliko dana talijanski mediji ustvrdili kako je Roberto De Zerbi prvi izbor čelnika Milana, dok oni njemački tvrde kako je talijanski stručnjak u najužem krugu i za klupu Bayerna. De Zerbi je, inače, ugovorno vezan s Brightonom do ljeta 2026. što znači kako će ih svatko tko želi njihova trenera morati i obeštetiti.

Linker
27. travanj 2024 14:15