Lionel Messi

 DAMIEN MEYER Afp
NA POMOLU VELIKI POVRATAK

Barcelona za povratak Messija spremna žrtvovati zvijezdu, održan je važni sastanak: ‘Leo se vraća‘

Messi morati pristati na manju plaću, a Barcelona će za realizaciju posla morati prodati neke igrače
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 27. travanj 2023. 09:09

U Madridu je održan sastanak čelnika Barcelone i La Lige na kojem se razgovaralo o mogućnosti povratka Lionela Messija iz Paris Saint-Germaina u Barcelonu ovog ljeta.

Informacija je objavljena u popularnoj televizijskoj emisiji ‘El Chiringuito de Jugones‘, a društvo se okupilo u jednom restoranu u središtu Madrida. Barcelonu su predstavljali sportski direktor Mateu Alemany i šef financija Ferran Olive, dok su ispred La Lige bili nazočni generalni direktor Javier Gomez te izvršni direktor Oscar Mayo, desna ruka predsjednika La Lige Javiera Tebasa.

Sastanak je potrajao malo više od sat vremena, a prvi je iz restorana otišao Mayo, ubrzo potom i Gomez. Dvojac iz Barcelone potom je još dva sata raspravljao o potezima koje je potrebno poduzeti kako bi se idol navijača katalonskog velikana vratio kući.

Alemany je za istu emisiju potvrdio kako je sastanak bio ‘informativnog karaktera‘, dok je novinar Edu Aguirre dodao:

- Messi će igrati za Barcelonu. Mislim da se Messi vraća. Jasno je da La Liga sad samo treba dati odobrenje – kazao je Aguirre.

Messi je nedavno bio u posjetu Barceloni te je večerao sa starim prijateljima i bivšim suigračima Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom.

- On doista voli doći te je u Barceloni proveo par dana kao i obično, ali s njim nismo bili u kontaktu – komentirao je Mateu Alemany uoči prvenstvene utakmice koji je Barcelona u srijedu izgubila na gostovanju kod Rayo Vallecana (2:1).

U Paris Saint-Germainu očekuju da će Messi otići na ljeto, dok argentinska zvijezda još nije javno govorila o svojim planovima. Međutim, nema ni informacija o njegovim pregovorima s Parižanima, pa se ni povratak u Barcelonu ne čini nemogućim.

Jasno, vjerojatno će Messi morati pristati na manju plaću, a njegov bi povratak Barca morala financirati prodajom nekih svojih igrača. U tom kontekstu španjolski mediji spominju brazilskog krilnog napadača Raphinhu za kojeg se navodno zanimaju Arsenal, Tottenham i Newcastle.

Linker
29. travanj 2024 19:23