LLUIS GENE/AFP
Potraga za kupcem

Barceloni prijeti novi težak udarac, u javnost procurio detalj i scenarij kojeg očajnički žele izbjeći

Problem je što nema puno interesenata za tog igrača, pa bi Barca mogla pretrpjeti novi udarac
Piše: SNObjavljeno: 22. prosinac 2020. 17:29

Barcelona očajnički želi prodati Brazilca Philippea Coutinha.

Razlog? U javnost je procurio zanimljiv detalj iz njegovog ugovora. Naime, katalonski velikan, koji grca u financijskim problemima izazvanima i pandemijom koronavirusa, morat će Liverpoolu isplatiti dodatnih 20 milijuna eura u slučaju da Coutinho još odigra deset utakmica u njihovom dresu.

Coutinho je prešao iz Liverpoola u Barcelonu 2018. godine u transferu teškom 115 milijuna eura. Ali, isti bi sa svim uključenim bonusima mogao Barcelonu koštati čak 155 milijuna eura, što sada u klubu očajnički žele spriječiti, kako tvrde španjolski mediji.

Katalonski Sport tako tvrdi da će se ranije spomenuta klauzula u ugovoru aktivirati ako Coutinho za Barcelonu odigra 100 utakmica. A trenutno je na brojci od 90 službenih utakmica.

Pod Ronaldom Koemanom brazilski je playmaker odigrao 12 utakmica u svim natjecanjima, a sezonu su mu omeli problemi s ozljedama. Brojku od 100 nastupa dostigao bi puno ranije da nije bilo posudbe u redove minhenskog Bayerna.

Athletic tvrdi da bi Barcelona s obzirom na date okolnosti pristala Coutinha prodati za 50 milijuna eura, kao i da bi pristala na posudbe Juniora Firpa, Samuela Umtitija i Riquija Puiga.

Problem u cijeloj priči je što nema puno interesenata za kupnju 28-godišnjeg Brazilca, pa se čini da bi Barcelona mogla pretrpjeti novi financijski udarac...

Linker
20. travanj 2024 13:33