Gavi

 PAU BARRENA Afp
ZABRANJENA KRAĐA

Barcelonin dragulj na meti europskih velikana: Odmah nakon sastanka u Realu krenula je lavina!

Barcelona ne uspijeva riješiti Gavijev novi ugovor, a aktualni mu završava u lipnju sljedeće godine
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. veljača 2022. 15:19

Gavi (17) je jedan od Barceloninih tinejdžera koji su u ovoj sezoni igrama oduševili nogometni svijet. Mladi veznjak odigrao je 31 utakmica za Barcu te postigao dva gola i upisao četiri asistencije. Transfermarkt njegovu vrijednost već procjenjuje na 40 milijuna eura, a kritičari se nadmeću u pohvala na račun ovog mladića.

Međutim, Barcelona već mjesecima ne uspijeva riješiti Gavijev novi ugovor, a aktualni mu završava u lipnju sljedeće godine. Naravno da je Barca već nervozna, a da Gavijev agent Ivan de la Peña - igrao je za Barcelonu početkom stoljeća - svaki dan prima pregršt ponuda za igrača o kojem brine.

image
PAU BARRENA Afp

Kako se Peña neki dan ukazao u uredima Real Madrida odmah su krenule glasine o tome da je dogovarao transfer u Kraljevski klub, ali to nije bio slučaj. Peña je Madridu boravio kako bi pregovarao o obnovi ugovora s Marcom Cucalonom, veznim igračem Real Madrida B. I sam Gavi je još kao dijete odbio Real te izabrao Barcu.

K tome, predsjednik Real Madrida Florentino Perez neslužbeno se dogovorio sa svojim kolegom iz Barcelone Joanom Laportom da ne "vrebaju" igrače kada ulaze u posljednju godinu ugovora.

No, nekoliko elitnih europskih klubova - navodno je Bayern München najuporniji - stavili su Gavija na svoje radare, ali i njegov agent i igrač dali su prednost pregovorima s Barcelonom. No, oni su se sad već dobro odužili...

Linker
01. svibanj 2024 21:38