PETER POWELL/Pool/AFP
Zanimljiva izjava

Barcelonin ‘novi Pep Guardiola‘ je već u klubu: ‘Na njega se trebalo kladiti ako ode Koeman‘

‘Barcelona je tek deveta na ljestvici s 12 bodova zaostatka za liderom Atletico Madridom‘
Piše: SNObjavljeno: 12. prosinac 2020. 16:20

U Barceloni su u siječnju na rasporedu predsjednički izbori nakon kojih će, nadaju se navijači, stvari napokon krenuti na bolje.

Lluis Fernandez, jedan od predsjedničkih kandidata, vjeruje da je već pronašao novog Pepa Guardiolu i to u redovima katalonskog kluba.

Naime, ugledni pslovnjak vjeruje da je Garcia Pimienta, trener Barcelonine B momčadi, veliki potencijal i da može krenuti stopama legendarnog Guardiole, aktualnog menadžera Manchester Cityja.

"Garcia Pimienta bit će naš Guardiola", rekao je Fernandez za Radio Kanal Barcelona.

"Kada je Ernesto Valverde smijenjen trebali smo se kladiti na Garciju Pimientu i sada bismo isto trebali napraviti ako ode Ronald Koeman", dodao je Fernandez, koji se bavi financijama.

A Koemanu na klupi Barcelone nije lako. Barcelona je tek deveta na ljestvici s 12 bodova zaostatka za liderom Atletico Madridom nakon deset odigranih utakmica, a povijest kaže da takav zaostatak nikad nije nadoknađen u povijesti španjolskog prvenstva.

Pimienta je kao igrač ponikao u La Masiji, probijao se iz C do A momčadi u kojoj je skupio svega jedan nastup. Igrao je na poziciji krila, a igračku je karijeru provedenu u niželigašima je nakon 11 sezona završio 2004. godine. Na čelu Barcelonine B momčadi nalazi se od 2018. godine.

Linker
06. svibanj 2024 14:11