JOSEP LAGO
BIT ĆE JOŠ PRILIKA

Barcin genijalac briljirao, bio je bolji i od Messija, ali iz bizarnog razloga nije proglašen najboljim

Iako je Messi odradio još jedan sjajan susret, titula igrača utakmice trebala je pripasti Fatiju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2020. 10:26

S velikim zanimanjem ljubitelji nogometa diljem svijeta čekali su prvu utakmicu Barcelone u novoj sezoni nakon dramatičnih zbivanja po završetku prošle i debakla protiv Bayerna u Ligi prvaka.

Mandat novog trenera Ronalda Koemana počeo je u velikom stilu. Na Camp Nou stigla je inače solidna momčad Villarreala s Emeryjem na klupi, no Barcelona je upisala uvjerljivu 4:0 pobjedu uz neke novitete u igri.

Tako je Griezmann krenuo u vrhu napada, iza njega bio je Coutinho, desno Messi, a lijevo Ansu Fati koji je bio junak večernjeg trijumfa protiv 'Žute podmornice' i dvostruki strijelac. Sjajni 17-godišnji napadač zabio je za vodstvo u 15. minuti nakon Albine asistencije, a četiri minute kasnije poslužio ga je Coutinho. U 35. minuti Fati je izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Messi.

image
JOSEP LAGO

Iako je Messi odradio još jedan sjajan susret, titula igrača utakmice trebala je pripasti mladom Ansuu Fatiju, ipak, to se u konačnici nije dogodilo, a razlog je nevjerojatan.


Ako je za vjerovati španjolskim medijima, Fati nagradu nije mogao primiti jer je sponzor nagrade Budweiser, a ranije spomenuti još uvijek nije napunio 18 godina.

Umjesto njega nagradu je dobio Jordi Alba, ali kako god bilo za vjerovati je da će mladi talent imati još puno prilika u bliskoj budućnosti.

Linker
26. travanj 2024 04:27