Karim Benzema

 JOSE JORDAN Afp
OGORČENA LEGENDA

‘Benzema je izdao Real, a što rade u klubu? Ništa! Trebali su mu već dovesti zamjenu...‘

Bivši veznjak Kraljevskog kluba oštro je opleo po upravi, ali i po Karimu Benzemi.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. studeni 2022. 12:55

Onima koji malo detaljnije prate Real Madrid nije nikakva novost da se kraljevski klub muči s realizacijom kad na terenu nema Karima Benzeme.

Francuski napadač profilirao se kao prvi strijelac i udarna igla madridske momčadi nakon odlaska Cristiana Ronalda, a Carlo Ancelotti za njega nema pravu zamjenu.

Osjetilo se to i u ponedjeljak, u Realovom porazu (3:2) na gostovanju kod Rayo Vallecana. Benzema je izostao zbog ‘mišićnog umora‘, što je na svoj način prokomentirao Guti, bivši Realov prvotimac.

On je uvjeren da je Benzema ‘izdao‘ svoj klub na račun skorašnjeg Svjetskog prvenstva time što se želio sačuvati od ozbiljnije ozljede, iako je Ancelotti zanijekao takve tvrdnje.

image

Guti Hernandez

ESRA BILGIN Anadolu Agency Via Afp

- Ne razumijem Benzemu. Messi igra za PSG, Lewandowski igra za Barcelonu, isto tako i niz drugih igrača. Moraš prihvatiti rizik od ozljeda prije Svjetskog prvenstva, ne možeš izdati svoj klub – rekao je Guti u televizijskoj emisiji ‘El Chiringuito‘.

Ujedno je izrazio čuđenje zbog toga što Real nije doveo zamjenu za svog napadača koji je već u veteranskim godinama, u prosincu će navršiti 35.

- Svi smo znali da bi se to moglo dogoditi. Ne razumijem zašto nemaju drugog napadača, njegovu zamjenu – čudio se Guti.

Ancelotti je ranije govorio kako Real neće angažirati špicu u siječnju, no nakon posljednjih rezultata mogao bi se predomisliti.

Naime, Benzema je propustio posljednje tri prvenstvene utakmice, od kojih Real u dvije nije ostvario pobjede. Od posljednja četiri nastupa u svim natjecanjima Madriđani su ostvarili tek jednu pobjedu, a za Barcelonom zaostaju dva boda...

Linker
25. travanj 2024 11:27