AFP
MADRIDSKI DERBI

BENZEMA 'SLOMIO' ATLETICO I PREKINUO CRNI NIZ Modrić i ekipa slavili protiv gradskog rivala i dočekali pobjedu nakon 12 godina!

Real je s minimalnih 1-0 slavio u gradskom derbiju protiv Atletica. Luka Modrić i Šime Vrsaljko igrali su od prve minute...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. veljača 2020. 15:42

Zinedine Zidane skrojio je drugačiji Real koji malo prima, tako je pobijedio i Atletico 1:0, boljom igrom u drugom poluvremenu. Uzeli su goleme bodove u gradskom derbiju i pojačali pritisak na Barcelonu koja će u nedjeljni domaći dvobolj s Levanteom ući na minus šest.

Značajan prostor u medijima dobio je nedosuđeni jedanestarac u prvom dijelu, start Realovog Casemira na Moratu. Nijem je ostao i VAR. Ekspert Marce Andujar Oliver konstatirao je kako je "katalonski arbitar trebao suditi kazneni udarac“, a nekadašnji napadač Atletica Portugalac Paulo Futre oglasio se na društvenim mrežama: "Još jedna pljačka na Bernabeu“. Casemiro je presjekao dodavanje, no nije nadzirao loptu, pomogao si je desnom rukom ušavši njome u Moratu koji je završio na tlu. Atletico je sipao žuč, od predsjednika Cereza do igrača, iako se radilo o rubnoj situaciji.

- Uvijek smo podržavali VAR - uzvratio im je Emilio Butragueno, dopredsjednik Reala.

Međutim, Diego Simeone morao bi priznati da su odigrali vrlo loše drugo poluvrijeme i da je njegova odluka o zamjeni Morate već u 50. minuti bila teška pogreška. Sam je dao Realu vjetar u leđa…

Domaćin je na Bernabeu dotad imao dva udarca Sergija Ramosa u prvih deset minuta i mnogo zebnje nakon akcija opasnijeg Atletica. Šut Vitola obranio je Courtois, Correa je pogodio vratnicu…

Zidanea je frustrirala nemoć, već na stanci povukao je s terena Kroosa i Isca, a sustav 4-3-2-1 pretvorio u 4-3-3. Na travnjak je ubacio krila Lucasa Vazqueza i Viniciusa Juniora. Francuzova "vrtnja novog kola“ vjerojatno je Simeonea navukla da ubaci Lemara i odrekne se jedinog napadača. "Uškopio“ je vlastitu ekipu. Vrhunac je bio potez očajnika kad je u pokušaju hvatanja zaostatka na teren poslao mlađahnog Sergija Camella koji se prije toga nauživao prvoligaškog nogometa svih sedam minuta protiv Eibara. Diego Costa i Joao Felix su na bolovanju.

"Cholo ne idi, Cholo ostani“ - podrugljivo su mu pjevale pristaše Reala na kraju susreta.

Ove mu sezone ne ide, a u prvenstvu na tom stadionu nije izgubio od 2012. godine.

- Igrali se kako smo htjeli, no zatim su oni dobro krenuli u drugo poluvrijeme. Na kraju momčad je pokazala ponos i išla po bod koji nažalost nismo osvojili - komentirao je Simeone.

Real je rasterećen utega da pazi na Moratu još hrabrije dodao gas, a već u 56. minuti Vinicisu Juniora i Mendy izigrali su Vrsaljka i Lemara. Mendy je poslao loptu pred vrata gdje Benzema iz blizine zabija za 1:0. Činjenica da do kraj utakmice više nije bilo nijedne prave šanse govori o profilu dvoboja.

Luka Modrić i Šime Vrsaljko zagrljeni su izlazili s terena, obojica su odradili 90 minuta. Modrić je odigrao kvalitetniju utakmicu. Imao je po jedan udarac u okvir, izvan njega i blokiran, dao dva pasa koja su otvarala mogućnost za prilike, a istaknuo se u čitanju igre, presjekao je četiri dodvanja Atletica i ukrao još dvije lopte. Za Vrsaljka je najvažnije što je izdržao još jedan cijeli susret, što se tragovi ozljede vide jedino u razini forme koja još nije prava. U prvom dijelu proigrao je Vitola za priliku, u nastavku se više držao defenzive… Znao je i oštro startati, dobio je žuti karton, ali i bio udaren u stopalo lijeve noge zbog čega je Mendy sankcioniran. No, 58,3 posto točnih dodavanja ne mogu zadovoljiti…Kao ni postavljanje kod gola Reala.

- Odgovornost za loše prvu polovicu utakmice je moja, ništa mi se nije svidjelo. Morao sam napraviti dvije zamjene. Ideja s petoricom veznjaka nije funkcionirala. U drugom smo dijelu uložili više intenziteta i otvorili prostor igrajući brže, s dva dodira - prokomentirao je Zidane.

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 1:0 (Benzema 56')

REAL MADRID: Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Mendy - Casemiro, Valverde, Modrić, Kroos, Isco - Benzema

ATELICO MADRID: Oblak - Vrsaljko, Savic, Felipe, Lodi - Thomas, Llorente, Correa, Saúl - Vitolo - Morata

-----

90 +2' - Gotova je utakmica! Zaslužena pobjeda Reala, iako će i Atletico pamtiti svoje šanse, posebice iz prvog dijela.

80. min - Upisao se i Šime Vrsaljko, ali samo na popis onih igrača koji su dobili žuti karton.

62. min - Još jedna prilika za Real, Benzema je ubacio na Valverdea, ali ispred njega se ukazao Felipe i - očistio.

56. min - GOOOOOL! Karim Benzema! Mendy je odlično centrirao nakon što ga je Vinicus gurnuo prema kaznenom prostoru Reala, a Benzema je sjajno poklopio loptu i zabio iz blizine!

52. min - Čini se da je Real nešto bolji u nastavku, ali bez konkretnije akcije koja bi značajnije uznemirila vratara gostujuće momčadi...

48. min - Evo i nešto konkretno od Reala. Fede Valverde zapucao je s oko dvadeset metara iskosa i natjerao Jana Oblaka na značajno "istezanje" kako bi obranio udarac.

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (L) kicks the ball next to Atletico Madrid's Ghanaian midfielder Thomas Partey during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Club Atletico de Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 1, 2020. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
AFP

45+1' - Svoj udarac okušao je i Luka Modrić, ali Oblak je bio dobro postavljen i samo je mirno uhvatio loptu.

42. min - Correa je pucao po golu , ali lopta odlazi nešto lijevo od gola. Dosta smo malo vidjeli od Reala u prvih 40 minuta...

24. min - Najbolja šansa u utakmici! I opet - Angel Correa! Primio je dobru loptu u šesnaestercu i odmah pucao po golu. Nije imao sreće, pogodio je desnu stativu!

Real Madrid's French defender Ferland Mendy (L) vies with Atletico Madrid's Spanish midfielder Marcos Llorente during the Spanish league football match between Real Madrid CF and Club Atletico de Madrid at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 1, 2020. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
PIERRE-PHILIPPE MARCOU AFP

18. min - Angel Correa promašio je zicer pred golom. Pucao je iz voleja nisko po sredini gola, ali je Thibaut Courtois bio spreman i sjajno mu obranio šut!

Linker
26. travanj 2024 04:47