JOSE JORDAN Afp
KONTROVERZNA ODLUKA

Bijes u Madridu, pljušte reakcije: ‘Neobično, neviđeno, sramotno, prava pljačka‘

Manzano se smatra jednim od najboljih španjolskih sudaca, ali pitanje je pripada li mu i dalje ta titula
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 03. ožujak 2024. 15:45

Ne stišavaju se reakcije na incident koji se dogodio tijekom utakmice Valencije i Real Madrida. Podsjetimo, sudac Gil Manzano označio je kraj utakmice sekundu prije nego je lopta ušla u kazneni prostor domaćina gdje je najviši u skoku bio Realov Jude Bellingham koji ju je loptu pospremio u mrežu Giorgia Mamardashvilija. Trebao je to biti pogodak za 2:3 pobjedu i potpuni preokret Madriđana koji su nakon prvih pola sata igre gubili 2:0, ali veselje im je prekinuo sudac.

"Sudačka odluka bez presedana spriječila je pobjedu Real Madrida protiv Valencije na Mestalli. (...) Lideri lige su zaslužili tri boda, ali su dodali samo jedan u utakmici koju su gubili 2:0", napisao je Real Madrid u službenoj objavi.

Odluka suca izazvala je ogroman bijes igrača Reala koji su ga već na terenu okružili pri čemu je Bellingham dobio crveni karton jer je rekao da je to bio "j***** gol". Svoje frustracije nakon utakmice nije skrivao ni Aurélien Tchouameni te je na društvenoj mreži X jasno napisao što misli o cijeloj situaciji: “Ovo je sramotno”.

Žestokim reakcijama pridružila se i službena televizija Madridskog kluba Real Madrid TV koja je objavila:

“Neobično, neviđeno, sramotno, prava pljačka".

Zanimljivo je i da se Gil Manzano smatra jednim od najboljih španjolskih sudaca, ali pitanje je pripada li mu ta laskava titula i nakon sinoćnjeg susreta.

Linker
21. travanj 2024 18:35