Igrači Almeríje protestiraju kod suca Hernándeza Maesa

 Cordon Press/ddp Usa/profimedia
‘PREŠLI SU SVE GRANICE‘

Bijes u Španjolskoj zbog Realove pobjede: ‘Opljačkali su nas, ukrali nam utakmicu, još nam i prijete‘

Suci nisu mogli napraviti više od ovoga da pomognu Realu, izjavio je veznjak Gonzalo Melero
Piše: SNObjavljeno: 22. siječanj 2024. 07:27

Jutro nakon Realove pobjede nad Almeríjom u utakmici u kojoj je Ancelottijeva momčad zaostatak od 0:2 pretvorila u 3:2, u Španjolskoj doslovno ključa od reakcija.

Pobjednički je pogodak Kraljevski klub zabio u devetoj minuti sudačke nadoknade, a VAR se tijekom utakmice uključivao svako malo. Kontroverze su izazvali jedanaesterac u korist Reala, poništeni gol Almeríje, 11 minuta nadoknade te pogodak Viníciusa Júniora ramenom.

- Odlazimo s osjećajem da su nam ukrali utakmicu. Nisu mogli napraviti više od ovoga da pomognu Realu. Ne postoji način da ovo prihvatimo. To što se dogodilo prešlo je sve granice - izjavio je Almeríjin veznjak Gonzalo Melero.

Dodao je da su im čak i "prijetili", premda nije naveo konkretna imena.

- Najgore je što misle da je ovo što se dogodilo u redu. Jako me to boli, La Liga je svjetlosnim godinama udaljena od Premier lige.

U kritikama na suđenje pridružio mu se branič Edgar González.

- Mogli ste vidjeti da je druga momčad smjela sucu izgovoriti svašta, i to dok su igrači bili udaljeni na metar od njega, a mi nismo smjeli. Puno je razlika. Razumijem da su oni Real, a mi Almería, ali ovo natjecanje bi trebalo biti pošteno za sve. Kod drugog gola je bilo očitog igranja rukom, a jedanaesterac nije postojao. Sve odluke išle su na ruku Reala.

Isključeni trener Gaizka Garitano poručio je da će radije "ugristi jezik" nego govoriti o suđenju, jedva se suzdržavajući.

- Nemam ništa za reći. Sudac me s pravom isključio jer sam previše protestirao. Vidjeli ste utakmicu i što se dogodilo. Moje mišljenje? Nije važno, jer će nas kazniti zato što govorimo, a ne vrijedi toga.

Linker
25. travanj 2024 06:32