Bojan je svojedobno bio najmlađi debitant za Barcelonu

 JORGE GUERRERO Afp
Nova uloga

Bio je jedan od najvećih talenata Barcelone, srušio rekord Lionela Messija, a sada se vraća na Camp Nou

Čekamo da vidimo kako će se snaći u novoj ulozi.
Piše: S.N.Objavljeno: 23. studeni 2021. 19:36

Kada se priča o ekstra talentima koji nikada nisu ispunili svoj potencijal, ime Bojana Krkića je među onima koji se najčešće spominju. Ovaj 31-godišnji nogometaš briljirao je u mlađim kategorijama Barcelone, debitirao u prvoj momčadi sa 17 godina i 19 dana što je u tom trenutku bio rekord kao najmlađi debitant na Camp Nou nakon Drugog svjetskog rata. Prije Krkića je rekord držao Lionel Messi, a prije dvije godine ga je srušio Ansu Fati.

Što se Krkića tiče, on je u prvoj seniorskoj sezoni postigao 12 golova u 48 nastupa. No, to sve nije dugo trajalo. Krkić je na Camp Nou ostao još tri sezone u kojima je igrao sve slabije, a onda je krenula selidba i promjene klubova. Roma, Milan, Ajax, Stoke, Mainz i Alaves bili su europski klubovi u kojima je igrao da bi 2019. potpisao za kanadski Montreal Impact, a u kolovozu ove godine za japanski Vissel Kobe.

Pravu karijeru Bojan Krkić nije uspio ostvariti, a epizoda u Japanu je završila nedavno zbog ozljede. Upravo to je i odredilo njegov novi angažman. Naime, on se vratio u Barcelonu, ali ne kao igrač, već kao novo pojačanje njihovog televizijskog programa, Barca TV-a. Bojan će se u komentatorskoj ulozi naći već večeras na utakmici Lige prvaka protiv Benfice, a ostaje za vidjeti hoće li se ovdje bolje snaći nego na terenu.

Linker
24. travanj 2024 21:01