PAU BARRENA Afp
ODJECI DERBIJA

Bivši kapetan Reala na udaru zlobnih komentara nakon autogola, Xavi za njega ima samo riječi hvale

‘On je spektakularan branič koji zaslužuje same pohvale za igru na ovakvoj razini u ovim godinama‘
Piše: SNObjavljeno: 30. rujan 2023. 07:15

Autogol Sergija Ramosa presudio je derbi 8. kola španjolskog prvenstva između Barcelone i Seville na Cam Nou. Slavila je Barcelona 1:0 i tako makar privremeno zasjela na vrh ljestvice.

U 76. minuti Ferran Torres je s lijeve strane ubacio na suprotnu stativu do Laminea Yamala koji je glavom spustio loptu pred gol, a Ramos je nes(p)retno zabio u vlastitu mrežu. Pokazao se to kao prijelomni trenutak u utakmici.

Nakon utakmice na društvenim mrežama osvanulo je dosta šala na račun Ramosa s obzirom na njegovu najavu utakmice u kojoj je rekao: ‘Bilo bi lijepo da povratnički gol za Sevillu zabijem protiv Barcelone‘.

Zlobnici će reći da mu se želja ostvarila, iako u krivu mrežu.

A među zlobnicima nije Barcelonin trener Xavi Hernandez koji je biranim riječima govorio o bivšem suigraču iz španjolske reprezentacije.

- Nisam razgovarao sa Sergiom, ali on je spektakularan branič koji zaslužuje same pohvale za igru na ovakvoj razini u ovim godinama. Pravi je profesionalac. Autogol je velika šteta za njega, ali mi smo od toga profitirali. To je nogomet, to je život. Bio je to nesretan gol za njega, ali inače je odigrao sjajnu utakmicu, rekao je Xavi na presici.

Upitan je Xavi i za komentar činjenice da je Ramos prije sedam godina na utakmicu istrčao držeći za ruku Laminea Yamala. Između dvojice igrača je dobna razlika od čak 21 godine.

- Lamine i Ramos u 2016.? Nogomet je lud, to su životne okolnosti. To je neočekivano, ali Ramos i dalje igra i dobar je, dodao je Xavi.

Linker
06. svibanj 2024 03:35