Marko Rog se nakon 15 mjeseci vratio nogometu

 GABRIELE MENIS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Gabriele Menis/Zuma Press/Profimedia
VATRENI VIKEND

Bivši mladi HR reprezentativac najbolji stoper u Italiji, ali sve veseli povratak nekadašnjeg Vatrenog

Donosimo pregled nastupa hrvatskih nogometaša u najjačim ligama u Europi.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 05. travanj 2022. 10:20

Reprezentativna akcija brzo je zaboravljena, o ždrijebu skupina za Svjetsko prvenstvo će se, doduše, još pričati, ali pažnja nogometnih navijača proteklog je vikenda vraćena na nacionalna prvenstva.

I hrvatski nogometaši u najjačim europskim ligama bili su u pogonu, a najbolje ocijenjeni igrač od onih koji igraju u 'ligama petice' je Ante Budimir koji je od Sofa Scorea dobio 7,70 za dobru igru i pogodak koji je zabio za Osasunu u porazu od Betisa (1:4). Odmah do njega su se pozicionirali Martin Erlić i Marcelo Brozović, dvojac iz Serie A.

Erlić nastavlja s odličnim igrama i bio je jedan od najboljih igrača Spezije u pobjedi nad Venezijom (1:0), ali s ocjenom 7,60 bivši mladi reprezentativac Hrvatske trenutno je i najbolje ocijenjeni stoper nepotpunog 31. kola Serie A. Dvije se utakmice talijanskog prvenstva igraju večeras, a ako u njima obrambeni igrači ne budu briljirali, Erlić bi lako mogao biti u najboljoj postavi kola u Serie A.

Brozović je, pak, bio najbolje ocijenjeni igrač u polju u redovima Intera koji je upisao veliku gostujuću pobjedu (1:0) kod Juventusa. Bolji od Epic Broza u milanskoj momčadi je bio samo Samir Handanovič koji je s 8,00 bio i najbolji igrač utakmice.

Izbornika Zlatka Dalića sigurno veseli činjenica da je Šime Vrsaljko igrao ovog vikenda za Atletico u pobjedi protiv Alavesa (4:1), ali još više ne samo Dalića nego sve ljubitelje nogometa, treba radovati povratak Marka Roga na travnjak. On se nakon više od 15 mjeseci i dvije teške ozljede koljena vratio nogometu i u dresu Cagliarija odigrao od 65. minute u porazu od Udinesea (1:5) i odigrao sasvim solidno, dovoljno dobro da bude u top 10 igrača Vatrenih u 'ligama petice' ovog tjedna.

image

Najbolji Hrvati u ligama petice

SPORTSKE NOVOSTI

Što se tiče onih Hrvata koji igraju u Portugalu, Austriji, Nizozemskoj, Rusiji i Škotskoj, najbolje partije su pružili Luka Sučić i Petar Musa koji su postigli i pogotke za Salzburg, odnosno Boavistu. Zanimljivo je spomenuti da je Tin Jedvaj bio kapetan Lokomotiva u utakmici protiv Spartaka.

image

Najbolji Hrvati u ligama između 6. i 10. mjesta

SPORTSKE NOVOSTI

Linker
26. travanj 2024 02:37