Sandro Rosell je oslobođen optužbi

 Pierre-philippe Marcou/Afp/Profimedia
NIJE BILO DOKAZA

Bivši predsjednik Barcelone oslobođen optužbi za poreznu prevaru, država mu mora vratiti 287.000 eura

Sandro Rosell je oslobođen svih optužbi za poreznu prevaru jer nije bilo dovoljno dokaza
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. rujan 2022. 14:09

Sandro Rosell je oslobođen svih optužbi za poreznu prevaru. Bivši predsjednik Barcelone je optužen za prevaru i pranje novaca u visini od 20 milijuna eura, a zbog toga je i proveo dvije godine u zatvoru.

Rosell je u zatvoru bio od 2017. godine do 2019., a već nekoliko godina se bori da dokaže svoju nevinost. Ovo je drugi slučaj u četiri godine koji je dobio na sudu. Od 2019. se bori da dokaže nevinost u slučaju porezne prevare za koju je tužiteljstvo tražilo novih devet mjeseci u zatvoru i kaznu od 230.000 eura, kao i zabranu primanja zajmova i javnih sredstava iduće tri godine.

Sport piše kako je Rosell oslobođen tih optužbi i moraju mu vratiti 287.000 eura koliko je uplatio poreznoj upravi 2019. godine. Radi se o iznosu za koji je navodno oštetio državu plus kamate koje mu pripadaju.

To što je oslobođen, pišu španjolski mediji, ne znači i da nije kriv. U njegovom slučaju tužitelji nisu uspjeli naći dokaz da je kriv, ali ni obrana nije dokazala njegovu nevinost. Zbog nedostatka dokaza je morao biti oslobođen.

Linker
25. travanj 2024 23:00