CRISTINA QUICLER Afp
NASTAVLJA SE OPORAVLJATI

Borili su se za njegov život, a sada je nakon mučna 82 dana napustio bolnicu: Zvijezda PSG-a jako je oslabila

‘Zahvaljujem nogometnom svijetu na podršci, kao i navijačima Seville koji su često znali doći do bolnice‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. kolovoz 2023. 15:47

Nakon što je 28. svibnja vratar PSG-a Sergio Rico pao s konja, a pritom zadobio nekoliko udaraca kopitom, Španjolac je pretrpio moždani udar i prijelom vratnom kralješka, zbog čega su se doktori borili za njegov život. Nešto manje od tri mjeseca kasnije, preciznije 82 dana nakon, Rico je dobio zeleno svjetlo za odlazak iz bolnice nakon što je njegov oporavak nastavio ići u dobrom smjeru.

- Ispunio mi se san, hvala Bogu pa sam izašao iz bolnice. Osjećam se poprilično dobro. Nekoliko mjeseci želim provesti u miru, u svom domu. Hvala mojoj supruzi, obitelji i doktorima na pomoći i pruženoj njezi. Zahvaljujem i nogometnom svijetu na podršci, kao i navijačima Seville koji su često znali doći do bolnice - rekao je emotivni Sergio Rico kojega su mediji dočekali ispred bolnice Virgen del Rocio u Sevilli.

- Sa mnom je provodila 20 sati dnevno. Jako sam zahvalan i bez njene podrške to ne bi bilo moguće - kazao je društvu supruge Albe Silva.

Nju su španjolski novinari svakodnevno ispred bolnice ispitivali o zdravstvenom stanju njezina supruga, a ona bi svaki put odgovarala s knedlom u grlu, suznih očiju...

Španjolski je vratar vidno oslabio, mediji pišu da je izgubio i preko 20 kilograma tijekom rehabilitacije, a sada je pred njim dug put da se ponovno dovede u stanje u kojemu bi se mogao nastaviti baviti nogometom.

Linker
20. studeni 2023 21:55