OSCAR J BARROSO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar J Barroso/shutterstock Editorial/profimedia
KAKVA VELIČINA

Brazilac se naklonio Luki Modriću, ove riječi hrvatskog maestra ‘sin‘ će zauvijek će pamtiti

‘U trenutku kada nisam igrao puno, on mi je rekao da nastavim trenirati jer će doći moj trenutak‘
Piše: HINAObjavljeno: 03. studeni 2023. 08:15

Brazilski napadač Rodrygo Goes (22), koji je u četvrtak produžio ugovor s Real Madridom do ljeta 2028., rekao je da ga je suigrač Luka Modrić ohrabrio kada mu nije išlo što mu je pomoglo u nastavku karijere.

"Uvijek ću biti jako zahvalan Modriću, s kojim imam jako dobar odnos", odgovorio je Rodrygo upitan koji bi savjet izdvojio kao najznačajniji od kada je u ljeto 2019. došao u klub.

"U trenutku kada nisam igrao puno, on mi je rekao da nastavim raditi i trenirati jer će doći moj trenutak. Nakon toga sam digao glavu i iz dana u dan trenirao sve jače. I došao je moj trenutak. Počeo sam igrati, zabijati golove i biti važan u momčadi", ispričao je za klupsku televiziju Real Madrid TV.

Modrić (38), kapetan Hrvatske, najstariji je igrač u Real Madridu, te od milja Rodryga zove "sinom" jer je 16 godina stariji od njega.

Vodeća momčad španjolskog prvenstva Real Madrid ovaj je tjedan produžio ugovor i sa drugim svojim brazilskim napadačem, 23-godišnjim Viniciusom Juniorom, do ljeta 2027.

"Ovdje sam naučio da se nikada ne predajem, bez obzira na situaciju", istaknuo je Rodrygo koji je s "Kraljevskim klubom" osvojio osam trofeja.

"San mi je bio osvojiti sve, ali nisam očekivao da će mi to uspjeti u četiri godine", rekao je. Prije toga je igrao za brazilski Santos.

Dodao je da mu je osvojena Liga prvaka najdraži trofej.

"Zadovoljan sam zbog svih trofeja, a sada ih želim opet sve osvojiti", poručio je Rodrygo koji je u 179 utakmica za Real zabio 39 golova i upisao 33 asistencije.

Mladi napadač je u prosincu nastupio za Brazil protiv Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, te nije bio precizan tijekom raspucavanja jedanaesteraca, nakon kojih se Hrvatska plasirala u polufinale.

Linker
04. svibanj 2024 16:29