CESAR MANSO Afp
VATRENI VIKEND

Brončani Vatreni briljirao: U 11 minuta postigao isto golova kao u cijeloj sezoni, iza sebe ostavio i sjajnog realovca

Donosimo pregled najboljih igara hrvatskih nogometaša u 10 najjačih europskih liga ovog vikenda
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 24. travanj 2023. 11:39

Ante Budimir dočekao je svoju utakmicu sezone. Član hrvatske nogometne reprezentacije koja je uzela broncu u Kataru je do subote za svoju Osasunu postigao samo dva prvenstvena utakmica da bi u prvih 11 minuta dvoboja protiv Betisa izjednačio taj učinak. Dva puta je Barja, u 6. i 11. minuti, asistirao Budimiru, a on je pogodio protivničku mrežu u pobjedi Osasune (3:2).

Hrvatski napadač je proglašen najboljim igračem utakmice, a od SofaScore je za svoju izvedbu dobio ocjenu 8,6. To ga stavlja i u najbolju momčad 30. kola Primere, a bolju ocjenu je ovog vikenda u Španjolskoj dobio samo Marco Asensio (9,3). Budimir je bio i najbolje ocijenjeni Hrvat u 10 najjačih europskih liga ovog vikenda.

Još jednu je dobru utakmicu odigrao Josip Juranović za Union Berlin. Njegova momčad je u gostima bila bolja od Borussije Mönchengladbach (1:0), a hrvatski je nogometaš, uz strijelca Sheralda Beckera, s ocjenom 7,5 bio najbolje ocijenjeni igrač svoje momčadi.

image

Najbolji nastupi Hrvata u 10 najjačih liga za vikend 22./23.4.

SOFASCORE

Treće mjesto našeg pregleda najboljih igara Hrvata u Europi proteklog vikenda dijele tri igrača koji su dobili ocjene 7,3. Jedan od njih je Marcelo Brozović koji je asistirao Romelu Lukakuu za prvi gol u gostujućoj pobjedi Intera kod Empolija (3:0). Tu je i Duje Ćaleta-Car koji je na gostovanju Southamptona kod Arsenala (3:3) ušao u igru u 40. minuti, a u 66. postigao gol na asistenciju Belle-Kotchapa. Dion Drena Beljo je posljednji član ovog trojca, a on je postigao svoj drugi bundesligaški gol u remiju Augsburga protiv Stuttgarta (1:1) te bio najbolji igrač svoje momčadi.

Tri su igrača dobila ocjenu 7,3, a njih čak pet je ocijenjeno 7,2. Jedan od njih je Borna Barišić čiji je Rangers doživio poraz u gostima kod Aberdeena (0:2), ali je hrvatski reprezentativac bio ponajbolji igrač svoje momčadi. Poraz je u nizozemskoj Eredivisie doživjela i Fortuna od Go Ahead Eagles (0:2), a kod poražene momčadi su najbolji bili Hrvati - Ivor Pandur i Kristijan Bistrović. Dobru je utakmicu odigrao Nikola Vlašić u gostujućoj pobjedi Torina kod Lazija (1:0), a ovaj kvintet zatvara Roko Jurišić čiji je Ried remizirao kod Altacha (1:1)

Linker
22. travanj 2024 11:59