Ante Budimir

 CESAR MANSO/Afp
HEROJ OSASUNE

Budimir: Bila je ovo povijesna sezona. Imao sam sreće što sam bio na pravom mjestu u pravom trenutku

Hrvatski napadač zabio je oba pogotka u pobjedi nad Gironom kojom je Osasuna izborila Europu
Piše: HinaObjavljeno: 05. lipanj 2023. 14:04

Hrvatski nogometaš Ante Budimir, čiji su pogoci u nedjelju odveli Osasunu u europsku Konferencijsku ligu, taj je uspjeh nazvao nagradom za dobru igru svoje momčadi tijekom čitave sezone.

- Nakon ovakvog dana svi trebamo biti ponosni na ekipu, svoj rad i navijače. Igrat ćemo u Europi pa smo jako sretni - izjavio je 31-godišnji Budimir u obraćanju medijima.

Budimir je zabio oba pogotka u pobjedi od 2:1 nad Gironom, čime je Osasuna izborila izlazak u Europu nakon 16 godina.

Uoči posljednjeg kola španjolskog prvenstva četiri su momčadi konkurirale za zauzimanje sedmog mjesta, posljednjeg koje vodi u europska natjecanja, pa su pogoci hrvatskog napadača izazvali erupciju oduševljenja na sjevernom gradu Pamploni.

- Sada kada je završilo i to posljednje, 38. kolo, možemo reći da je ovo bila povijesna sezona za Osasunu jer smo stigli i do finala kupa gdje smo do kraja nastojali pobijediti Real Madrid - rekao je Budimir.

Real Madrid je u finalu kupa bio bolji s 2:1.

- Prije tog finala smo u prvenstvu ostvarili važne pobjede u prvenstvu, a jednako smo nastavili i kasnije - napomenuo je.

Na stadionu El Sadar okupilo se u nedjelju 22.100 gledatelja obučenih u crvene majice koji proslavili ulazak u Konferencijsku ligu.

- To je nagrada koja govori puno o ovoj ekipi i njenom mentalitetu. Moramo doista biti ponosni na sve što smo ostvarili, posebno na dobre utakmice pred našom publikom - rekao je Budimir, koji je ove sezone zabio osam golova.

- Iznimno sam zadovoljan. Imao sam sreće što sam se u pravom trenutku našao na mjestu na kojem sam trebao - dodao je.

Igrači su pobjedu nad Gironom proslavili s navijačima, a na travnjak je izašao i mali Budimirov sin odjeven u očev dres. U jednom trenutku je s loptom krenuo prema golu te zatresao mrežu nakon čega se na tribinama prolomio uzvik oduševljenja, a Osasunini igrači potrčali su dječaku i zagrljaj, pokazuje snimka objavljena na Osasuninom Twitteru.

Španjolski mediji također su gurnuli Budimira u prvi plan.

"Budimir je na fotografiji ali ovo je uspjeh čitave momčadi, čitave naše obitelji. Svi igrači su bili važni da sada možemo uživati u sedmom mjestu", izjavio je Osasunin trener Jagoba Arrasate.

Osasuna će u kolovozu igrati pretkolo Konferencijske lige. Posljednji put je u Europi nastupila 2007. godine kada je dogurala do polufinala Europske lige gdje ju je pobijedila Sevilla.

Gradske vlasti su nagradile nogometaše posebnom gestom. Oni će, naime, idući mjesec s balkona gradske vijećnice otvoriti festival San Fermin, tjedan dana dugu proslavu zaštitnika grada koja je u svijetu poznata po uličnom trčanju s bikovima.

Linker
23. travanj 2024 23:43