IRINA R. HIPOLITO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
NOGOMETNI VIRTUOZ

‘Budite sigurni da Modrić ne igra svoj zadnji El Clásico, on zaslužuje pljesak i na Camp Nouu‘

Španjolci su se još jednom naklonili legendarnom i nezaustavljivom hrvatskom nogometašu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. listopad 2022. 11:33

Španjolska Marca napravila je izbor 100 najistaknutijih igrača u povijesti El Clásica. Napravila je podjelu po desetljećima, u kojoj su izostavili prvo desetljeće (1902.-1910.) i aktualno (od 2021.).zbog malog broja utakmica.

Unutar svakog od preostalih 11 desetljeća poredali su igrače prema broju klasika koji su ih igrali najviše, kao i one koji su ostavili najdublji trag. Evo popisa igrača iz prošle dekade.

Lionel Messi (Barcelona)

Španjolski nogomet uživao je u jednom od najboljih igrača u povijesti nogometa koji je ostavio traga u Clásicima. Messi je bio igrač koji je odigrao najviše utakmica (35) i postigao najviše golova (18). U sjećanju ostaje njegova slika na kojoj pokazuje svoju majicu pred publikom Santiago Bernabéua.

Sergio Busquets (Barcelona)

Nogometaš koji na terenu voli podsjećati na Del Bosquea bio je vitalan u najboljoj Barceloni u povijesti. Pozicioniranje, inteligencija i kvaliteta u izobilju, znakovi identiteta koje je veznjak ostavio u 34 Clásica na kojima je bio prisutan.

Sergio Ramos (Real Madrid)

Središnja sila i hijerarhija. Od 671 službene utakmice koje je odigrao za Real Madrid, 34 su bile protiv Barcelone, protivnika kojem je postigao tri gola. Za sjećanje je njegovo slavlje na Camp Nou u kojem je tražio smirenost prije nego što se bacio na zemlju kako bi slavio.

Gerard Pique (Barcelona)

S jednim Clásicom manje od Ramosa. Njegov jedini pogodak bio je na Santiago Bernabéu za povijesnih 2:6 i, ruke u zrak na stranu, Piqué je postao jedan od nogometaša koji je izazvao najviše neprijateljstva kod madridskih navijača.

Karim Benzema (Real Madrid)Odlascima Messija i Cristiana, francuski je napadač postao glavna referenca u napadu. Njegovih 9 golova u 32 Clasica na kojima je igrao čine ga igračem koji je slavio s najviše golova među onima koji će igrati u nedjelju. Buduća Ballon d‘Or će prvu svoju bitku imati s Lewandowskim.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Portugalac je uz Lea Messija najbolji strijelac prošlog desetljeća u Clásicu: 18 golova. Igrao je 27 utakmica između 2010. i 2018. u kojima je dobio osam, remizirao i izgubio 11 utakmica. Portugalac je postao pošast za Barcinu momčad, glumeći u nekim mitskim slikama, kao što je njegovo slavlje nakon jednog gola. "Mirno mirno...".

Iniesta (Barcelona)

Junak Španjolske, možda i najelegantniji igrač kojeg je naš nogomet dao, igrao je u istim Clásicima kao i Cristiano u prošlom desetljeću. Golovima nije ostavio traga jer je zabio samo tri, ali jeste asistencijama, fintama i driblinzima. Deset pobjeda, osam remija i devet poraza, njegov rekord protiv Reala. Jedan od onih igrača kojima je Bernabéu pljeskao.

Marcelo (Real Madrid)

Bivši kapetan Real Madrida bio je jedan od onih igrača koji su duele protiv Barcelone doživljavali maksimalnim intenzitetom. Uvijek ljubeći grb u pobjedama protiv Barçe, Brazilac je zasjao na Camp Nou. Zabio je gol u Ligi prvaka u 10/11a, ali Madrid je ispao. Uvijek rn u oku navijača Barcelone.

Jorge Alba (Barcelona)

Lokomotiva na lijevom krilu koja sada prolazi kroz teške trenutke. Zapravo, vjerojatno će to biti njegov posljednji posjet Bernabéuu u dresu Barçine momčadi. Sada je zamjena, ali njegova veza s Messijem uništila je Madrid u više navrata. Gol je zabio samo jednom.

Daniel Alves (Barcelona)

Mogao je biti madridist, a na kraju je postao jedan od onih igrača koji su izluđivali Real Madrid i njegove navijače. Nogometaš koji je koji je definitivno zapalio fitilj Clásica između Moua i Guardiole. Za uspomenu, njegov sjajan pogodak u Kupu koji je zabio Realu.

Luka Modrić (Real Madrid)

Ima 37, a Hrvat je i dalje kamen temeljac u dvobojima Real Madrida i Barcelone. Jedan od onih igrača koji zaslužuje pljesak na Camp Nouu, kao što je već slučaj na svim svjetskim stadionima. Ove nedjelje će startati na Bernabéuu i možete se kladiti da to neće biti njegov posljednji Clásico na stadionu Madridista. Vrhunska legenda.

image
OSCAR DEL POZO CANAS Afp

Varane (Real Madrid)

Njegova eksplozija u Real Madridu dogodila se u utakmici kupa protiv Barcelone. Bilo je to u sezoni 12/13., a Francuz je bio div "isušivši" Messija, a još je zabio u obje utakmice. Madrid je napustio nakon što je postigao dva gola protiv Barçe. Sedam pobjeda, pet remija i osam poraza.

Pepe (Real Madrid)

Don José s utakmice na Camp Nou u kojoj je zbrisao Eto‘oa i Ronaldinha. Uvijek je bio zapažen u Clásicima i nije prezao od svih "prljavština". U proteklom desetljeću slavio je osam Clásica, četiri remizirao i izgubio sedam. Zabio je jedan dol.

Linker
08. svibanj 2024 07:43