Pathe Ciss (u bijelom dresu) ostaje u redovima Rayo Vallecana

 JOSE JORDAN Afp
NIJE MU PRVI PUT

Cirkus nakon finiša prijalaznog roka: Fizički napao kontroverznog predsjednika zbog propalog transfera

Predsjednik Rayo Vallecana je jedan od najneomiljenijih predsjednika nekog kluba u Španjolskoj
Piše: SNObjavljeno: 02. veljača 2023. 22:28

Jednu od najluđih priča posljednjeg dana prijelaznog roka ima Pathé Ciss. Ovaj 28-godišnji senegalski veznjak je iz Rayo Vallecana trebao prijeći u Lyon, ali na kraju se to ipak nije dogodilo.

Francuzi su za Cisse Rayu ponudili 6 milijuna eura te još 5 milijuna na ime bonusa, a taj je prijedlog u prvi trenutak bio prihvaćen. Igrač je također dogovorio svoje uvjete, ali u posljednjim minutama prijelaznog roka došlo je do neočekivanog obrata. Predsjednik Rayo Vallecana Martin Presa je prvo kasnio na pregovore, a zatim je od Lyona tražio još 1 milijun eura što je naljutilo Francuze te su odustali od transfera. To je razljutilo Cissea koji je bjesnio na Presu.

"Bili su sebični, ponijeli su se jako loše. Misle samo na svoje interese i nevjerojatno su neodgovorni i bez poštovanja za bilo koga. Zbog toga se ovo dogodilo", rekao je Ciss španjolskim novinarima koji su ga pitali je li za kolaps transfera odgovoran Presa.

"Jeste. Kao i uvijek", kratko je odgovorio ljutiti nogometaš kojem je već ranije propao transfer u Stuttgart.

L‘Equipe donosi kako se Ciss želio i fizički obračunati s predsjednikom kluba u kojem igra od ljeta 2021., ali ga je u tome spriječilo osiguranje.

Presa je kasnije novinarima objasnio kako je on morao braniti interese kluba te zbog toga nije došlo do ovog transfera.

"Ciss je jedan od najvažnijih igrača naše momčadi i ako mora otići, onda mi trebamo dobiti zadovoljavajuću odštetu", rekao je Presa koji je jedan od najneomiljenijih predsjednika nekog španjolskog kluba.

Navijači Raya na svakoj utakmici traže njegov odlazak, a u prošlosti je već imao sukoba s igračima. Najpoznatiji je onaj s Raulom de Tomasom koji ga je udario glavo te je Presa zbog toga morao završiti u bolnici. To se dogodilo prošlog ljeta kada su pregovarali o novom ugovoru, a De Tomas je bio nezadovoljan načinom na koji se Presa ponašao u tim razgovorima. Na kraju je napadač ponikao u madridskom Realu potpisao novi ugovor s trajanjem do 2027. godine.

Linker
18. travanj 2024 22:27