FRANCK FIFE Afp
VELIKANI NE MIRUJU

City se želi riješiti Grealisha i dovesti njegovog sunarodnjaka, Real već pronašao zamjenu za Benzemu

Bliži se zimski prijelazni rok, a najveći europski klubovi već aktivno traže pojačanja
Piše: JL.Objavljeno: 04. prosinac 2022. 14:31

Dok je koncentracija nogometne javnosti usmjerena na Svjetsko prvenstvo i zbivanja u Kataru, klupski menadžmenti ne miruju. Prema navodima britanskih medija u fokusu su dvojica engleskih reprezentativaca – Marcus Rashford i Jack Grealish.

Pep Guardiola očigledno nije zadovoljan učinkom spomenutog Grealisha. Bivši kapetan Aston Ville na Ettihad je stigao prošle godine u transferu vrijednom sto milijuna funti. Međutim u dresu Manchester Cityja ima učinak od sedam golova i četiri asistencije, a ove sezone samo je jednom bio u početnom sastavu (od 14 premierligaških susreta). Prema Football Insideru, City je spreman prodati Grealisha kako bi novac investirao u drugog engleskog reprezentativca. Radi se o Judeu Bellinghamu, igraču Borussije iz Dortmunda, koji bi svlačionicu spomenutog bundesligaša trebao napustiti idućeg ljeta. Naravno, Manchester City nije jedini zainteresirani klub za talentiranog Bellinghama, čija cijena doseže vrtoglavih 130 milijuna funti.

Tijekom narednog ljetnog prijelaznog roka transfer bi mogao realizirati i Marcus Rashford. Njemu je do konca ugovora s Manchester Unitedom preostalo još šest mjeseci. Na Old Traffordu su zainteresirani za produljenje suradnje s napadačem, koji i na Svjetskom prvenstvu trese mreže. Rashford ima ponudu Uniteda od 300.000 funti tjedne plaće. No, postoji i opcija da obnovi ugovor s Manchester Unitedom, ali karijeru svejedno nastavi u madridskom Realu. "Kraljevski klub" grozničavo traži napadača koji će zamijeniti 35-godišnjeg i počesto ozljeđenog Karima Benzemu. Rashford se spominje kao dugoročno rješenje za madridski klub. Engleski mediji nagađaju da bi United pustio Rashforda u Real za 80 milijuna funti.

Linker
18. travanj 2024 15:13