PAU BARRENA Afp
Odlučna reakcija

Čovjek kojeg mrzi ‘pola‘ Barcelone: ‘Nemam veze s ovime što se dogodilo Leu Messiju! Nisam krtica‘

Odmah po objavi delikatnih informacija krenulo se s nagađanjima identiteta ‘krtice‘...
Piše: SNObjavljeno: 01. veljača 2021. 20:13

Bivši predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu kategorički je odbacio optužbe da je upravo on krivac za senzacionalno curenje informacija o 'faraonskom' ugovoru Lionela Messija.

Mundo Deportivo objavio je za vikend podatak da je Barcelona Messiju za ugovor potpisan 2017. godine dužna u četiri godine isplatiti 555.273 milijuna eura.

image
LLUIS GENE Afp

Odmah po objavi krenulo se s nagađanjima identiteta 'krtice', a među onima čije se ime najviše spominjalo je Bartomeu, bivši predsjednik kluba koji se na odlasku baš i nije rastao u najboljim odnosima s Messijem nakon blokiranja prošloljetnog transfera.

"Potpuno je pogrešno da sam imao ikakve veze sa curenjem. Ovo je vrlo ozbiljna stvar jer je potpuno ilegalno davati bilo kakve profesionalne ugovore u medije. Lako je okolo optuživati, ali to nije šala i slučaj će završiti na sudu. Messi zaslužuje sve što zaradi, kako zbog profesionalnih, tako i komercijalnih razloga. Bez pandemije Barcelona bi bila više nego sposobna isplatiti tu svotu", objasnio je Bartomeu za španjolski TV3.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Barcelona još nije službeno zamijenila Bartomeua na predsjedničkoj funkciji, a izbori su zakazani za 7. ožujka. Glavni kandidati za njegovog nasljednika su Joan Laporta i Victor Font koji su obojica izrazili podršku Messiju nakon curenja podataka u javnost.

Kako je Barcelonin dug narastao na više od milijardu eura kao posljedica pandemije koronavirusa postavlja se pitanje može li klub uopće zadržati Messija nakon ljeta sve i da se on odluči ostati u klubu i produljiti ugovor...

Linker
08. rujan 2024 01:43