PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
NOVI TEŽAK UDARAC

Crni siječanj za Real Madrid! Sprema se veliki redizajn, a kriza bi se mogla odraziti i na Luku Modrića

Bude li Zidane maknut, pitanje je kakve vizije i koje igrače će ponuditi novi trener?
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. veljača 2021. 15:15

Madridski Real je od Levantea u subotu pretrpio još jedan neočekivani poraz (2:1), nekad bi to bi šok i "letjelo bi perje" jer kad Kraljevski klub doma padne od takve momčadi to je poniženje za njegove čelnike, međutim ovaj pad nije izazvao ni približno toliko bure. Nakon ispadanja iz Kupa kralja od Alcoyana i izgubljene utakmice u Superkupu od Athletica iz Bilbaa, u Madridu su navikli na kikseve "kao magarac na batine“. Unatoč tome pognute su glave svjedočile razočaranje.

U prvim komentarima postavljalo se pitanje suđenja jer nije lako igrati s desetoricom od devete minute, a Militao je mogao po brojnom ekspertima proći sa žutim kartonom. Pojedini iz Uprave Kraljevskog kluba čak su spominjali i opasnost od urote zato što je Real među predvodnicima u osnivanju nove europske Superlige čemu se prvi čovjek La Lige Javier Tebas žestoko protivi, no sve je to više ostalo u internim krugovima nego što su izjave izravno išle u medije. Novinari su ih prenijeli kao razgovore iz kulisa.

image
OSCAR DEL POZO Afp


Ključni i najžustriji komentari u Realu imali su jedan zaključak: "Struka i igrači moraju se probuditi“. Zinedine Zidane nije vodio momčad zbog korone, neki se pitaju je li ugasio televizor nakon isključenja Brazilca. Real je ubrzo poveo iz kontre golom Asensija na pas Kroosa, a Zidane nije nazvao, niti je njegov prijatelj i pomoćnik također Francuz David Bettoni reagirao i izvukao van napadača Hazarda ili Benzemu i stavio još jednog stopera.

Zadovoljili su se s time što se Casemiro povukao u obranu, no tako su otvorili vrata Levanteu da zagospodari terenom kombinatorikom kraj brojčano inferiornog domaćina. Luka Modrić i Toni Kroos nisu mogli sve samo pokriti.


U zadnjih deset utakmica Real je pet dobio, dvije odigrao neodlučeno i tri izgubio. Ostao je bez dva trofeja, a šanse za obranu naslova prvaka dodatno umanjio. Odnosi kluba i igrača su pokidani. Nakon što su odbili pristati na smanjenje plaće između predsjednika Florentina Pereza i njegovih direktora te momčadi predvođene Sergijom Ramosom nema ni slike niti tona. Zidane je imao zadaću spojiti prekinute spone, ali bolest ga je zasad spriječila. Doda li se da Sergio Ramos nije dogovorio novi ugovor, kao ni Lucas Vazquez, bit će svašta do kraja sezone.


Realu slijedi redizajn na ljeto, ali dotad želi napraviti što može. Fokus će očito baciti na Ligu prvaka. Nerijetko djeluju kao momčad koja nije u stanju osvajati trofeje, a onda se dignu poput Feniksa. Real nikad ne treba podcijeniti, kamoli otpisati. No, pitanje je što će se događati.

Primjerice, zašto Luka Modrić nije potpisao novi ugovor kada je najavljeno da je dogovoren? Je li negdje zapelo?


Bude li na kraju sezone Zidane maknut, kao što se već određeno vrijeme govori, pitanje je kakve vizije i koje igrače će ponuditi novi trener? Mnogi legendarnom Francuzu spočitavaju rezultate ispod razine Reala. U prvom svojem mandatu izgubio je 16 od 149 utakmica što je manje od 11 posto. Otkako se vratio imao je 90 susreta i 19 poraza što je 21 posto. No, kako je spasio proteklu sezonu osvajanjem prvenstva to je njegov kredit.


S Levanteuom su pretrpjeli četvrti poraz u Ligi i ukupno osmi u sezoni, a tek je siječanj, to su podaci ispod razina na koje su navikli. Zato su nad ekipom opet golemi upitnici. Uz nekih ranijih kriza izašli su serijom pobjeda. Ovaj mjesec imaju samo dvije dobijene utakmice od šest, ali raspored je povoljan: Huesca, Getafe, Valencia i Valladolid do Lige prvaka i gostovanja kod Atalante 24. veljače. Ako im to više išta znači, kad niti domaći teren nije prednost u ovo doba korone i igranja na Di Stefanu. (da)

Linker
26. travanj 2024 23:37