Dani Alves

 JONNATHAN OYARZUN/PHOTOSPORT Photosport Via Afp
SVAKA ČAST

Čudo se dogodilo: Otkrivena plaća najtrofejnijeg igrača u povijesti, ovo se ne pamti u vrhunskom nogometu!

Koliko je sretan zbog povratka u Kataloniju, pokazao je euforičnom noćnom objavom na Instagramu
Piše: P. Žukina/JLObjavljeno: 13. studeni 2021. 09:35

Povratak 38-godišnjeg Danija Alvesa u Barcelonu punio je novinske stupce proteklih dana, ugovor je potpisan do kraja sezone s opcijom produljenja do ljeta 2023., no najveća je vijest u svemu to da će on u Barceloni igrati za simboličnu tjednu plaću od jednog eura.

Iako Brazilac neće imati pravo nastupa do siječnja, novi trener Xavi istaknuo je da će samo njegovo prisustvo u svlačionici biti vrlo važno za homogenost trenutačno posrnule momčadi.

Iako je nedavno napustio Sao Paolo zbog neisplaćenih dugovanja čime je pokazao da mu se ni u 38. godini ne igra "za kikiriki", to očito ne vrijedi za njegovu najveću ljubav Barcelonu. Koliko je sretan zbog povratka u Kataloniju, pokazao je euforičnom noćnom objavom na Instagramu.

Fotografiju na kojoj ljubi grb na travnjaku Camp Noua opisao je sljedećom emotivnom objavom: "Pet sam se godina kao luđak borio za ovaj trenutak. Nisam znao da će trajati tako dugo, nisam znao da će biti ovako teško, ali znao sam da će se san ostvariti. Vratio sam se kući iz koje zapravo nikad nisam niti otišao. Vidimo se uskoro na terenu koji me fascinira, igrat ću s istim zanosom i željom da pomognem obnoviti najbolji klub na svijetu.

image
JOSEP LAGO Afp

Za podsjećanje, on je, nastupajući za Barcelonu osvojio 23 trofeja, među kojima šest naslova prvaka, tri Lige prvaka, tri klupska SP-a, dva europska Superkupa i četiri Kupa kralja i općenito je najtrofejniji je nogometaš u povijesti, s 43 titule ukupno u svim klubovima u kojima je igrao.

Linker
13. svibanj 2024 23:33