Dani Alves nije skrivao razočaranje načinom na koji se rastao s Barcelonom

 SAEED KHAN Afp
‘NEDOSTAJE IM KOLEKTIV‘

Dani Alves žestoko oprao Barcelonu: ‘Taj klub nije briga za ljude koji su pisali njegovu povijest‘

Brazilac je u intervjuu za The Guardian istaknuo da Barca mora promijeniti svoj mentalitet
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. srpanj 2022. 06:11

Dani Alves se prošle godine vratio na Camp Nou pet godina od kada je napustio klub s kojim je u osam godina osvojio brojne trofeje. Brazilac je pomogao klubu da se opet digne na noge i popravi loš start u sezonu, a sada je postao slobodan igrač nakon što mu klub nije ponudio novi ugovor.

U razgovoru za The Guardian Alves je istaknuo kako Barcelona mora promijeniti način razmišljanja i odnošenja prema igračima ako opet želi biti među velikanima.

"Nisam otišao tužan, već sretan što sam imao priliku se vratiti u Barcelonu. Pet godina sam sanjao da ću se vratiti, ali nije mi se svidio način na koji smo se rastali. Čim sam stigao sam jasno dao svima do znanja da nemam više 20 godina i da želim da razgovaramo iskreno, bez ikakvog skrivanja stvari, ali klub je imao svojih grijeha. Barcelona jednostavno ne mari za ljude koji su bili dijelom njene povijesti", rekao je Alves pa nastavio:

"Volio bih da klub neke stvari radi drugačije. Ne govorim o sebi jer je moj slučaj bio nešto drugačiji i vječno sam zahvalan Xaviju i predsjedniku što su me doveli natrag. Naišao sam na klub pun mladih ljudi s genijalnim odlukama na terenu, ali klub mora popraviti neke stvari van terena. Način razmišljanja je totalno različit od onoga što smo sagradili prije nekoliko godina. Sve što se događa na terenu je odraz onoga što se događa van terena."

Alves je dodao i kako ostaje navijač Barcelone.

"Navijam da se Barcelona vrati na vrh, ali to je jako komplicirano. Nogomet je balansiraniji. To je igra kolektiva, a to nedostaje u klubu", poručio je Alves.

Linker
28. travanj 2024 08:18