Xavi Hernandez

 CHRISTOF STACHE Afp
PRENOSE ŠPANJOLCI

Dinamo mu ‘uručio‘ otkaz, a sada bi mogao stići na Nou Camp! Barcelona je već pripremila zamjenu za Xavija

Laporta i uprava Barcelone trenutno razmišljaju je li vrijeme da se okrenu nekim drugim trenerskim opcijama
Piše: Ivan AlaupovicObjavljeno: 18. listopad 2022. 09:38

Prema pisanju španjolskog medija Fichajes, Thomas Tuchel pojavio se na Barceloninom radaru. Katalonski div vidi 49-godišnjeg njemačkog trenera kao potencijalnu zamjenu za Xavija Hernandeza, a trenutni strateg Barcelone je pod ogromnim pritiskom nakon nedavnih rezultata koji uključuju 3:1 poraz od Real Madrida u El Clásico i remi 3:3 protiv Intera u grupnoj fazi Lige prvaka čime je Barca došla na korak do ispadanja.

Činilo se da se Barcelona kreće u pravom smjeru u prvih osam mjeseci pod vodstvom klupske legende i 42-godišnjak je na ljeto dobio potpuno renoviranu momčad koju u napadu predvodi ovoljetno pojačanje Robert Lewandowski. Bili su neporaženi sve do susreta s Real Madridom, ali u Ligi prvaka upisali su tek jednu pobjedu, onu protiv Viktorije iz Plzena (5:1) nakon koje su poraženi od Bayerna (2:0) i Intera (1:0) u gostima.

Joan Laporta i uprava Barcelone, prenose Španjolci, trenutno razmišljaju je li vrijeme da se okrenu nekim drugim trenerskim opcijama obzirom da Xavi hoda po vrlo nestabilnom tlu. Među potencijalnim zamjenama najviše se istaknuo bivši trener Chelsea Thomas Tuchel. U svojoj je karijeri ovaj 49-godišnjak vodio drugu momčad Augsburga, Mainz, Borussiju Dortmund i PSG prije nego li je početkom 2021. godine preuzeo kormilo londonskih ‘‘plavaca.‘‘

image

Thomas Tuchel

RONALD GORSIC Cropix

U samo pola sezone oživio je kemiju u momčadi, vratio posrnulog Antonija Rüdiger među prvih 11 i doveo klub do naslova Lige prvaka. Također usmjerio brod u sigurne vode usred neizvjesnosti koje su okruživale klub kada je bivši vlasnik Roman Abramovič dobio niz sankcija zbog Ruske agresije nad Ukrajinom.

S Chelseajem je osigurao treće mjesto na kraju prošle sezone. Ali njegov je angažman u Chelseaju šokantno završio prošlog mjeseca kada mu je novi vlasnik kluba, Amerikanac Todd Boehly uručio otkaz i to nakon poraza od Dinama u prvom kolu Lige prvaka. Njemački trener odbio je nekoliko ponuda od tada. No odbijanje Barcelone možda neće biti na karti za Tuchela ako katalonski div predstavi ponudu.

Linker
10. svibanj 2024 22:21