PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
18 MU JE GODINA TEK

Dinamov ‘wunderkind‘ na meti najvećem svjetskom klubu, za njega su spremni ponuditi pravo malo bogatstvo!

Zapeo je za oko velikanu koji je nerijetko znao davati bogatstvo za mlade nogometaše
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. lipanj 2021. 07:57

Iz dobro obaviještenih izvora saznajemo da je Ivan Šaranić (18), prvi strijelac Dinamovih juniora ove sezone (13 pogodaka), te strijelac tri pogotka u sedam nastupa za Dinamo II, na meti velikog Real Madrida! Prema našim saznanjima Kraljevski klub je za mladića spreman ponuditi čak 10 milijuna eura!

Šaranić je već nastupio ove sezone za seniore Dinama (četiri nastupa, jedna asistencija), te sa 17 godina i 7 mjeseci postao najmlađi kojemu je to ove sezone uspjelo. S tim nastupom je ušao među top 20 najmlađih nogometaša koji su ikad nastupili za Modre.

Rekordne brojke

Poprilično visok (185 centimetara) ofenzivni veznjak, koji može igrati i na krilu, član je mlade hrvatske U-19 reprezentacije, a u svim mlađim dobnim kategorijama nacionalne vrste je upisao 31 nastup i zabio 8 pogodaka.

Zanimljivo jest da je rekorder Dinamove škole po broju pogodaka kad su vezni igrači u pitanju. U 87 nastupa za Modre i reprezentacije Hrvatske od selekcija U-15 do U-19 postigao je čak 82 pogotka. Takva statistika ga zaista svrstava u priču o novom Dinamovom “wunderkindu”.

image
Ivan Šaranić
BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Sve to navedeno je zasigurno privuklo interes mnogih europskih velikana, pa eto i - Kraljeva. Real Madrid je klub koji je poznat po dovođenju velikih 18-godišnjih talenata iz raznih dijelova svijeta, pa su tako u zadnjih nekoliko godina, recimo, doveli Reiniera koji je posuđen Borussiji iz Dortmunda za 25 milijuna eura, Rodryga i Viniciusa za 45 milijuna eura... Svi ti dečki imali su kod dolaska u svlačionicu madridskoga kluba 18 godina.

Bilo je tu, naravno, i još dolazaka mladih perspektivnih nogometaša, ali ova trojica su sasvi sigurno ipak najpoznatiji.

Barca u lovu

Španjolska priča oko Šaranića je počela još prije više od godinu dana, kada je ozbiljan interes pokazala Barcelona. Preko tadašnjeg skauta za tzv. regiju, Gorana Vučevića, razmatrao se transfer Šaranića koji je propao radi tadašnjih previsokih potraživanja Dinama za tada još perspektivnog stipendista. Barcelona ga je vidjela kao jednog od najboljih mladih igrača na svojoj poziciji, koji bi se po njihovim pretpostavkama radi svoje sjajne tehnik idealno uklopio u njihovu igru.

Njihov plan je tada bio da Šaranić krene prvo u Barceloni B. Sada se ponavlja priča s madridskim Realom.

Nakon Joška Gvardiola, godinu dana mlađi Šaranić novi je “kapitalac” koji bi vrlo brzo mogao u inozemstvo. Međutim, naravno, sve se pita Dinamo jer u plavom domu ga vrlo brzo vide kao nasljednika mladog hrvatskog reprezentativca Lovre Majera, koji bi već ovog ljetnog prijelaznog roka mogao napustiti plavu svlačionicu. Ostaje za vidjeti kako će se ta priča dalje odvijati, hoće li i Šaranić putem Gvardiola, koji će Maksimir napustiti i prije svoje navršene 20. godine...

ŠARANIĆEV CV

Datum rođenja:

12. svibnja 2003.

Mjesto rođenja:

Sisak

Visina/težina:

185 cm/76 kg

Pozicija:

ofenzivni vezni

Klub:

GNK Dinamo

Nastupi za A momčad:

4 utakmice

0 pogodaka

1 asistencija:

Reprezentacija:

Hrvatska U-19

18 godina proslavio je Ivan Šaranić prošloga mjeseca

0,5 milijuna eura vrijednost je Šaranića prema portalu TM

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. ožujak 2024 00:29