Profimedia
KONTROVERZNA POBJEDA

Dio Španjolske bruji o ‘povijesnoj krađi‘, oglasio se i Xavi: ‘Svi su vidjeli što se događa‘

Veliki su medijski prostor dobili i svi igrači Almerije, koji su prosipali žuč nakon madridske utakmice
Piše: Mladen Bariša, Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. siječanj 2024. 10:22

Kada vodeća momčad španjolske La Lige pobijedi (3:2) posljednjeplasiranu golom u devetoj minuti nadoknade, a tema razgovora su polemički tonovi oko sudačkih odluka, onda je jasno da su i tamošnji mediji imali "pregršt materijala". A reagirali su shodno - vlastitim uvjerenjima.

Utjecajne madridske tiskovine Marca i As hladno, gotovo nezainteresirano, donose izvješća garnirana kritikama na račun Realove igre. Otvaraju i polemike oko pojedinih sudačkih odluka, ali uglavnom ne rabe "teške riječi". No, zato mediji s domicilom u Almeriji ne štede nikoga: "Robo historico del Real al Almeria". Za njih je nedjeljna utakmica na Santiago Bernabeuu "povijesna krađa". Veliki su medijski prostor dobili i svi igrači Almerije, koji su prosipali žuč nakon madridske utakmice. Tako je gostujući branič Marc Pubill konstatirao:

- Opljačkali su nas. Odlazimo iz Madrida s osjećajem besramne krađe. Ne postoji način kako bismo to mogli prihvatiti. Netko je sa strane odlučio da Almeria ne može dobiti utakmicu u Madridu. Ovo što se dogodilo prelazi sve granice. Boli me ovaj poraz. Jako me boli. Ovakve situacije potvrđuju da je La liga svjetlosnim godinama daleko od Premierlige.

Medijima s juga Španjolske priklonio se i katalonski El Mundo Deportivo. I na njihovoj se naslovnici kočoperi riječ - "robo" (krađa)! Kao i izjava trenera Barcelone Xavija Hernandeza koji se oglasio nakon što je njegova momčad na gostovanju kod Real Betisa ostvarila pobjedu 4:2.

- Vidio sam što se događalo. Držat ću se Garitanovih riječi i Relañovog razmišljanja. Ako pričamo, budemo sankcionirani, ali svi su to vidjeli - rekao je Xavi.

Ponudio je i malo više, aludirajući da je i njegova momčad ove sezone bila oštećena.

- Već sam u Getafeu rekao da postoje stvari koje mi ne odgovaraju u ovoj ligi. Postoje stvari koje ne kontroliramo i svi su to vidjeli. Sjećam se penala u Getafeu, Joaovog pogotka u Granadi... I o tome se ne priča. Do sada bismo imali još šest bodova. To nisu izgovori, to je realnost - naglasio je Xavi.

Linker
03. svibanj 2024 12:52