JORGE GUERRERO Afp
TRAGEDIJA NA STADIONU

Direktor otkrio potresne detalje smrti na tribini: ‘Nisu ga uspjeli oživjeti, a to nije bio jedini incident‘

Nesretnom navijaču pružena je pomoć, ali nije mu bilo spasa, otkriva sportski direktor
Piše: SNObjavljeno: 11. prosinac 2023. 05:57

Utakmicu između Granade i Athletica obilježila je tragedija koja se dogodila kada je jedan navijač preminuo uslijed srčanog udara. Utakmica je prekinuta u 19. minuti, a nakon cijelog tužnog događaja obratio se i sportski direktor Granade Alfredo García Amado.

- Žalimo zbog smrti našeg pretplatnika na stadionu. Izražavamo sućut i našu ljubav cijeloj obitelji. Nogomet je sada u drugom planu, jako smo tužni.

Nogometaši su čekali 20 minuta da se donese odluka o eventualnom nastavku utakmice, a nakon što je proglašena smrt navijača, sudac je donio odluku o prekidu.

- Ne možete vidjeti unutrašnji prsten, ali naše zdravstvene službe su se brinule za navijača. Slučajno se dogodilo da su se u blizini nalazili ljudi koji rade u klupskoj zdravstvenoj službi, ali nisu uspjeli oživjeti navijača - rekao je Amado i dodao:

- Nekoliko minuta prije toga dogodila su se još dva incidenta na stadionu i imali smo angažirana dvoja vozila hitne pomoći. Na žalost smo ovo morali proživjeti. Zahvalni smo Athleticu na razumijevanju koje su imali, kao i njihovom zdravstvenom osoblju.

Linker
03. svibanj 2024 06:56