Karim Benzema bio je žrtva pljačke 2019. godine

 FRANCK FIFE Afp
OPTUŽEN ZA 40 PLJAČKI

Direktor vodovoda organizirao pljačku vile slavnog Modrićevog suigrača i jedne od najvećih zvijezda Reala

Albanska policija je uhitila Alfreda Prodanija kojeg sumnjiče za niz kaznenih djela u Španjolskoj
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2022. 17:46

Nevjerojatna vijest stiže iz Španjolske. Tamošnji As pipe kako je jednog visokorangiranog člana albanske vlade uhitila albanska policija i to zato jer je osumnjičen za nasilnu pljačku desetaka kuća u Španjolskoj, uključujući i kuću Karima Benzeme.

Alfred Prodani, 41-godišnji direktor vodovoda u Kurbinu, je u akciji koju je koordinirao Interpol nakon istrage suda u La Coruni uhićen u gradu Lacu i trebao bi biti izručen Španjolskoj. Prodani je, osim za ovih deset pljački, optužen i za 40 drugih pljački iz 2013. godine.

Benzemu su lopovi opljačkali 27. veljače 2019. godine dok je igrao u El Clasicu protiv Barcelone na Santiago Bernabeuu u polufinalu Kupa, a sada je zbog toga uhićen i Prodani. Albanac je povezan sa tamošnjom socijalističkom vladom što je dalo priliku oporbi za nove kritike.

"Krade od Benzeme, a oni ga postave za direktora. Ako opljačka Messija, bit će ministar", rekao je prvi čovjek nacionalističke stranke Crveno-crni savez Kreshnik Spahiu.

Albanci pišu kako je Prodani uhićen s "uvjerljivim dokazima" i bez "granične pogreške", a njega je još prije tri godine Sali Berisha otpužio baš za to. Tadanšnji albanski ministar je 2019. godine govorio kako je baš Prodani opljačkao Benzemu s jednim pomoćnikom, ali osumnjičeni je na to samo odmahnuo rukom.

Linker
27. travanj 2024 00:33