Memphis Depay
 THOMAS KIENZLE Afp
U STRAŠNOJ FORMI

Dok je Messi na odmoru, jedan drugi igrač briljira u Barceloni! Španjolci oduševljeni sjajnim napadačem

Španjolski mediji naklonjeni Barceloni oduševljeni su izvedbama nizozemskog nogometaša
Piše: Petar Zobec/JLObjavljeno: 02. kolovoz 2021. 10:42

Dok je Leo Messi i dalje na zasluženom odmoru, Barcelona u njegovom odsustvu nastavlja s dosta dobrim predstavama u svojim pripremnim susretima.

U trećoj predsezonskoj utakmici katalonski je sastav pobijedio Stuttgart s 3-0 golovima Depaya, Demira i Pugija, pa je sada sastav Ronalda Koemana sada na tri pobjede, deset zabijenih golova i samo jednim primljenim.

A ako je suditi po mišljenu katalonskih medija, najbolji dojam u dosadašnjem dijelu priprema ostavio je novopridošli nizozemski ofenzivac Memphis Depay. Katalonski Sport na naslovnici donosi detaljan izvještaj o Nizozemcu pod naslovom "Festival Depay". Nizozemski je nogometaš protiv Stuttgarta svoju sjajnu igru okrunio lijepim golom i to na asistenciju sunarodnjaka Frenkieja de Jonga.

image
Memphis Depay
THOMAS KIENZLE Afp

Depay je u dosadašnjim susretima pokazao kako će biti pravo pojačanje za katalonski sastav te da će bez većih problema prihvatiti Barçin način igre budući da fino kombinira sa suigračima. Najbolje se ipak sporazumijeva s Antoineom Griezmannom, no pitanje je hoće li Francuz biti na Nou Campu u novoj sezoni. Pohvale na svoj račun Depay je mogao čuti i do svog trenera Koemana, koji je veće otprije zaljubljen u Memphisov nogomet.

- On je općenito sjajan nogometaš. Zabio je protiv Stuttgarta prvi pogodak, pokazao je da se već razumije sa suigračima, a osobito s Griezmannom. I gol mu je bio sjajan i sretni smo što imamo takvog igrača u svojim redovima, rekao je trener španjolskog sastava.

Osim Depaya i Griezmann je jako dobar u predsezoni, ali i nekolicina mladih igrača poput Manaja i Demira.

- Mislim da možemo biti itekako zadovoljni s onim što smo pokazali u dosadašnjem dijelu priprema. Puno igrača je dobilo priliku pokazati što mogu, a protiv Stuttgarta smo uspjeli i odigrati jako dobru utakmicu. Oni su krenuli s pripremama puno prije nas i to je još jedna pozitivna stvar što se naše igre tiče. Imamo još dva tjedna priprema, da odradimo sve što smo zacrtali i onda ćemo vidjeti kako stojimo pred početak sezone. Yusuf Demir? Radi se o dečku koji posjeduje veliki talent, ispred njega je jako svijetla budućnost, kao i pred mnogim mladim igračima u našoj momčadi. To je jako važno za klub i njegovu bližu budućnost, dodao je Koeman.

Dodajmo i kako još nije jasno što će se dogoditi s Miralemom Pjanićem. Osim Juventusa, sada je i milanski Inter zagrizao za veznjaka, ali još se ništa ne događa oko njegovog transfera iz Španjolske. Pjanić je kod Koemana odigrao sve tri pripremne utakmice pa se možda dogodi i preokret pa on ipak ostane na Nou Campu i u novoj sezoni.

Linker
02. svibanj 2024 18:42