OSCAR DEL POZO Afp
KAOS U DERBIJU

Drama u Madridu, kod jednog navijača pronađen nož, oglasio se i Mijatović: ‘Za jedno ne postoji opravdanje‘

Policijski inspektor nije potvrdio, ali ni demantirao da je kod jednog navijača pronađeno oružje
Piše: SNObjavljeno: 30. rujan 2024. 08:11

Veliki incident obilježio je madridski derbi između Atlética i Reala. Sve se dogodilo oko 70. minute kada su domaći navijači raznim predmetima s tribina gađali Realovog čuvara mreže Thibauta Courtoisa koji je žustro slavio gol svoje momčadi.

Belgijac je svojedobno bio član Atlética pa su mu navijači vjerojatno zamjerili prekomjerno slavlje pa su se odlučili na ‘prekomjerno granatiranje‘. Letjelo je svašta prema Courtoisu, najviše je bilo upaljača, a s obzirom na izvješće policije sve je dobro i završilo.

Naime, na televizijskoj emisiji ‘El Chiringuito de Jugones‘ objavljeno je kako je jedan od ‘navijača‘ Atlética koji je bacao predmete u teren kod sebe imao nož. Policijski inspektor José Luis Tucho tu vijest nije potvrdio, ali ni demantirao:

- Jesmo li našli bilo kakvo oružje? Možda - izjavio je Tucho za spomenutu televizijsku emisiju.

U veliku raspravu oko ponašanja navijača uključio se i Predrag Mijatović sa zanimljivim stavom:

- Ne postoji opravdanje za ovo što su navijači napravili, ali mislim da se igrači moraju ponašati ispravno. Ne smiju provocirati niti okretati leđa, ne smiju raditi bilo kakve geste. Kamere su na svakom koraku, nogometaši su prepoznatljivi. Ako se tako ponašaju, ne smiju kročiti na nogometni teren - smatra Mijatović.

Linker
30. rujan 2024 11:25