Nogometaši Seville slave osvajanje Europske lige

 Mohammad Javad Abjoushak/Zuma Press/Profimedia
TEŠKA SITUACIJA

Drama u redovima europskog velikana. Cijela momčad stavljena na transfer listu, odlazi i Hrvat?!

Klub će igrati u Ligi prvaka, ali pitanje je s kojom momčadi
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 09:39

Sevilla je u protekloj sezoni osvojila svoj sedmi naslov pobjednika Europske lige te nastup u Ligi prvaka, ali situacija u andaluzijskom klubu nije nimalo ugodna. Zbog velikih dugova klub bi mogli napustiti njegovi najbolji igrači.

Marca je objavila vijest kako je predsjednik kluba Pepe Castro obavijestio trenera Josea Luisa Mendilibara da ovog ljeta neće dobiti velika pojačanja te da bi mogao ostati bez najvećih zvijezda.

Razlog je to što je klub u dugu od 90 milijuna eura, a Castro je dužnosnike obavijestio kako su baš svi igrači dostupni za prodaju, odnosno stavljeni su na transfer listu. Među njima je i Ivan Rakitić (35), koji se prije tri godine vratio u Sevillu iz Barcelone.

image
GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

To znači i kako bi Sevilla u sljedeću sezonu mogla ući bez svoja tri najbolja igrača koja najviše intrigiraju ostale klubove. Riječ je o napadaču Youssefu En-Nesyriju, krilu Lucasu Ocamposu te vrataru Bonu, a u slučaju dobrih ponuda za bilo kojeg drugog igrača ona će biti prihvaćena.

Otočki mediji već pišu da bi i Rakitić mogao biti predmet interesa, bez obzira na činjenicu što je na zalasku karijere.

Španjolski mediji donose kako je situacija u klubu već duže vremena dosta loša te da je to najveći razlog što je Sevillu napustio dugogodišnji sportski direktor Monchi.

Linker
25. travanj 2024 19:06