PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
OBJAVILI U KLUBU

Dugo se nagađalo, a sada je službeno: Modriću još jedno priznanje, ovo su Realovi kapetani za novu sezonu

Uloga se dodjeljuje prema dugotrajnosti u momčadi, a samo je jedan igrač ispred kapetana Vatrenih
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. lipanj 2023. 08:00

Detalj o kojemu se pričao, sada je postao služben. Real Madrid je putem videa objavio četiri igrača koji će nositi kapetansku traku u nadolazećoj sezoni. Nacho Fernandez, Luka Modrić, Dani Carvajal i Toni Kroos - dogovoreno je redoslijedom. Ova se čast dodjeljuje prema dugotrajnosti u klubu, Nacho je s prvom je momčadi od 2011. stoga je on odlaskom Karima Benzeme u Al-Ittihad imenovan ‘prvim nasljednikom‘, Modrić je u Madrid došao 2012., a Carvajal i Kroos svaki godinu kasnije.

"Luka, još jedan nogometaš koji je svojim kontinuitetom držao Real Madrid na vrhu, produžio je vjernost do 30. lipnja 2024 i čekaju ga borbe za nove titule. Prvi je put bio kapetan tijekom utakmice u sezoni 2021./22., ali pojava nije bila toliko česta u budućnost, jer je i Benzema bio neizostavan u početnom sastavu", stajalo je u objavi Galacticosa.

Nacho je također produljio suradnju do idućeg ljeta usprkos nagađanjima da će napustiti prijestolnicu. Tako se dodatno približio statusu legende koja će u karijeri igrati samo za jedan klub. Međutim, u prošloj je sezoni od 27 nastupa, 18 puta krenuo kao starter stoga se očekuje da će Realov kapetan u većini susreta biti Luka Modrić.

Linker
16. svibanj 2024 23:37