Luka Modrić

 OSCAR BARROSO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Oscar Barroso/Zuma Press/Profimedia
PONOVNO U KOPAČKAMA

Dva Vatrena se vraćaju nakon koronavirusa: Evo kakve je simptome imao savršeno spremni Luka Modrić

Propustio je kapetan Vatrenih dvije utakmice, a na terene se vraća i Ante Budimir, nadapač Osasune.
Piše: HINAObjavljeno: 29. prosinac 2021. 16:20

Hrvatski reprezentativni napadač Ante Budimir (30) izašao je iz desetodnevne karantene u kojoj se nalazio zbog zaraze koronavirusom pa je u srijedu trenirao sa suigračima iz španjolskog prvoligaša Osasune.

Budimir je 18. prosinca bio granično pozitivan na COVID-19 prilikom testiranja momčadi pa je idući dan propustio gostovanje u madridskom predgrađu Getafe gdje je Osasuna bila poražena 0-1. Nakon toga mu je novim testiranjem potvrđena zaraza zbog koje je posljednjih deset dana proveo kod kuće u gradu Pamploni.

On i napadač Kike García, koji je tađer bio u kućnoj samoizolaciji zbog infekcije, u srijedu su normalno trenirali s ostatkom ekipe. Njihv PCR test je bio negativan pa su se vratili u klupski kamp.

Igrači Osasune su u ponedjeljak počeli trenirati nakon što su imali slobodne dane povodom Božićnih blagdana. Na praznicima su bili od utakmice s Getafeom.

Osasuna, dvanaestoplasirana momčad španjolskog prvenstva, priprema se za domaću utakmicu s Athletic Bilbaom koja je na rasporedu u ponedjeljak u 21 sat.

Budimir tijekom boravka u samoizolaciji nije imao simptome koronavirusa te se dobro osjećao. Stasiti golgeter je u posljednje četiri utakmice postigao dva gola.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (36) također bi u srijedu trebao odraditi prvi trening nakon što je i on bio u desetodnevnoj karanteni od 14. do 24. prosinca.

Nogometaši Real Madrida, vodeće momčadi prvenstva, u srijedu imaju prvi trening na Božićnih blagdana. Modrić je nakon zaraze koronavirusom, a tijekom samoizolacije imao povišenu temperaturu te se osjećao umorno.

Posljednju utakmicu odigrao je 12. prosinca u domaćoj pobjedi od 2-0 nad gradskim rivalom Atléticom. Nakon toga je propustio oglede s Cadizom i Athletic Bilbaom.

U Španjolskoj osobe zaražene koronavirusom moraju prvesti deset dana u karanteni nakon čega ih se testira PCR testom. Ako je test negativan smiju nastaviti s aktivnostima.

Real Madrid u nedjelju gostuje u predgrađu kod Getafea koji zauzima 16. mjesto među 20 klubova.

Linker
23. travanj 2024 18:57