REUTERS
RAZLIKA JE SVE VEĆA

DVOSTRUKO SLAVLJE U KATALONIJI NIJE UZDRMALO TRENERA REALA Modrić se vraća, Solari poručio konkurentima: 'Liga za Real nije izgubljena. Uopće!'

ŠPANJOLSKA Nakon serije dobrih rezultata i vala optimizma koji je zahvatio sve u i oko Kraljevskog kluba jučer je stiglo otrežnjenje za Solarijevu momčad
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. veljača 2019. 12:39

Real Madrid je doživio debakl u jučerašnjoj utakmici 24. kola. Prije no što mu uskoro dođe Barcelona, matirao je ga je daleko manji katalonski klub Girona 2:1. Podnevni “ručak na Bernabeuu“ prisjeo je navijačima Kraljevskog kluba, koji je sada ponovno da devet bodova zaostatka za vodećom Barcelonom. Premda trener Santiago Solari tvrdi da prvenstvo nije izgubljeno, ne bismo se kladili da i sam vjeruje u svoje riječi.

- Šteta što su nam pobjegla tri boda, a izravni rivali su pobijedili. No, liga za nas nije izgubljena. Uopće. Sljedeći tjedan su nove utakmice. Igramo mi, ali i suparnici. Svi dvoboji su teški, kao što je Girona pokazala. Moramo pobjeđivati kako bismo smanjili razliku - kazao je Solari nakon zvižduka s tribina i povratka negativnih vibracija.

Real Madrid je digao formu, nanizao pobjede, krv se vratila u lica, zavladao je optimizam da se može do pokojeg trofeja. I šok.

Znalo se da neće biti Luke Modrića zbog žutih kartona, no vezni red Kroos, Ceballos i Casemiro zvučao je dovoljno dobro da napravi prevagu. Međutim, Girona je parirala “punim plućima”, niti jednog časa nije bila inferiorna na terenu. Igrali su Katalonci s gardom, bez imalo straha. Početak u 12 sati nikad nije idealan nogometni terenim, ali nije se drijemalo na terenu. Nipošto. Domaćin je čak 19 puta pucao po golu, u sedam navrata u okvir, gosti su se okušalo na šutu u 14 situacija, šest puta je lopta išla unutar vratnica. Dvaput neuhvatljivo za Courtoisa.

Brojne šanse

Utakmica je otvorena šansom Girone. Stuani je izašao pred golmana Courtoisa i pogodio ga u glavu. Realu je trebalo 17 minuta da prvi put zaprijeti, Lucas Vazquez prošetao se kroz kazneni prostor, no Bono je sjajno rukom skinuo udarac. Katalonci su konstantno odgovarali, da bi u 25. minuti domaćin ipak poveo. Odličan je bio centaršut s desne strane Kroosa, Casemiro je skočio i glavom pogodio. Benzema je potom zatresao vratnicu, Marcelo mrežu, ali VAR je potvrdio - iz zaleđa.

Napadi Girone bivali su sve opasnijima, da bi Sergio Ramos igrao rukom, a Christian Stuani poravnao s bijele točke u 65. minuti. Domaćin kao da je bio dekapitiran. Portu je naciljao okvir gola, pa u 75. minut i vrata nakon što je Courtois kratko odbio loptu, a on se bacio i glavom je gurnuo u golmanov lijevi donji kut. Do kraja su pokušali Bijeli nešto na ho-ruk, čak je i Courtois otišao naprijed i pucao, nakon kornera, glavom pokraj gola. Sergio Ramos je u 90. minuti dobio drugi žuti karton zbog opasne igre, u želji da pošto-poto spasi stvar i zabije pogodak.

- Energetski nismo bili pravi, to se jednom moralo dogoditi jer iza nas je velik broj utakmica i dobrih rezultata. To je nogomet, Girona je dobro igrala, nije digla ruke nakon što je imala zaostatak. Mogli smo kod 1:0 zabiti još koji pogodak, ali nedostajalo nam je konkretnosti u završnici - kazao je Solari.

Njegova momčad pala je 6. siječnja doma od Real Sociedada, od tada u prvenstvu nije imala poraz. Jednom je u Kupu izgubila od Leganesa, ali prethodno je napravila prednost 5:0 na svojem terenu.

Komotna prednost

Ni Barcelona ne šarmira, njezin je hod sada težak, ali minimalno je svladala Valladolid, te zadržala komociju na čelu tablice. Real Madrid će se još jednom morati osloniti na Ligu prvaka, iako im ostaje i utješni Kup kralja. Ovaj put Viniciusa je trener ostavio na klupi, čim je ušao donio je život, ali to još nije igrač koji bi sam rješavao utakmice. Šansu je od starta u napadu dao Asensiju, uz Benzemu i Vazqueza. Demonstirao je određeni trud, ne i igru kakva se od njega očekuje. Ušao je i Bale, čije nezadovoljstvo ne djeluje dobro na svlačionicu, nije ništa promijenio.

Kao i Barcelona, niti Atletico Madrid nije u bajnoj formi, ali i oni su, za razliku od gradskog rivala, uzeli bodove. To u Kraljevskom klubu sve posebno boli. Girona, koja se bori za ostanak, možda je došla do kapitalnog plijena. Koliko su odlučnosti i kvalitete pokazali, potpuno zasluženo. Pod trenerskim vodstvom negdašnjeg igrača Barcelona Eusebija Sacristana. Imaju Katalonci oružje za Real Madrid i koje se ne zove Barca.

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 21:46