Ante Budimir je postogao gol u pobjedi Osasune nas Levanteom

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
BIO I IGRAČ UTAKMICE

Eksplodirao u pravi trenutak - potencijalno Dalićevo napadačko rješenje najbolji je Hrvat proteklog vikenda

Donosimo pregled najboljih nastupa hrvatskih nogometaša u europskim ligama.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 21. ožujak 2022. 22:55

Nije ovo sezona iz snova za Antu Budimira. Lani je hrvatski napadač briljirao u dresu Osasune. U 30 prvenstvenih utakmica postigao je 11 golova i tako osigurao otkup ugovor od Mallorce za 8 milijuna eura. Budimir se u tom razdoblju nametnuo i Zlatku Daliću te u listopadu 2020. debitirao za Hrvatsku za koju je do sada upisao 8 nastupa i 1 gol.

Ove sezone sve izgleda dosta lošije. Do subote je Budimir u La Ligi postigao tek 2 gola iz još jedan u Kupu kralja, imao je problema s ozljedom zbog koje je propustio dio utakmica, a pad forme značio je i pad u drugi plan u reprezentaciji. No, Dalić ga je ipak pozvao za akciju protiv Slovenije i Bugarske, a Budimir mu se odužio na sjajan način. U subotu je na utakmici protiv Levantea postigao svoj četvrti ovosezonski gol, a s ocjenom 8,0 po Sofa Scoreu je bio i najbolji igrač utakmice u kojoj je Osasuna pobijedila s 3:1.

Budimir je s tom ocjenom bio i najbolje ocijenjeni hrvatski igrač u ligama petice ovog vikenda. Nakon njega su se našla dva 'Nijemca' - Borna Sosa, koji je upisao još jednu asistenciju, te Joško Gvardiol. U top 10 su se našli i Mario Pašalić, Ivan Perišić, Lovro Majer, Milan Badelj, Mateo Kovačić, Ivan Rakitić i Josip Stanišić koji je, nakon dugo vremena, dobio priliku u prvoj postavi Bayerna i dobro je iskoristio.

image

Najbolji Hrvati u ligama petice

SPORTSKE NOVOSTI

Što se tiče onih hrvatskih nogometaša koji igraju u ligama koje su po UEFA-inom rankingu plasirane između 6. i 10. mjesta, prednjačili su igrači koji igraju u ruskoj ligi. Najbolju partiju pružio je nekadašnji Dinamov junior Filip Mrzljak koji igra za Ufu, a koji je preko Radnika iz Sesveta i Lokomotive otišao u Rumunjsku te tamo igrao za Pandurii, Astru i Dinamo, a od 2020. godine je član Ufe.

image

Najbolji Hrvati u ligama od 6. do 10. mjesta

SPORTSKE NOVOSTI

Linker
19. travanj 2024 12:52