Hansi Flick

 Frank Hoermann/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia
XAVI POSTAJE BIVŠI

Evo kad će Barça predstaviti novog trenera: Nijemac mijenja izgled momčadi, neki igrači na izlaznim vratima

Očekuje ga dvogodišnji ugovor, klub ga želi na duge staze
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. svibanj 2024. 14:31

Xavi Hernandez večeras će na gostovanju kod Seville posljednji put voditi Barcelonu, a naslijedit će ga bivši njemački izbornik i uspješni trener Bayerna Hansi Flick.

I dok je Xavi bio sklon dovođenju tehnički nadarenih igrača, Nijemac ima drugačije preferencije.

Prvenstveno želi popuniti bočne pozicije u obrani, a u potrazi je i za ‘šesticom‘, odnosno defenzivnim veznim top razine. U tom kontekstu spominje se njemački reprezentativac Joshua Kimmich iz Bayerna.

Na meti Barcelone, kako piše Sport, je i krilni napadač Athletic Bilbaa Nico Williams, no kod njega je problem otkupna klauzula od 60 milijuna eura.

Poznato je i kada će katalonski velikan predstaviti novog trenera. Dogodit će se to već u ponedjeljak, kad će Flick potpisati ugovor, a istog dana Barcelona će o tome izvijestiti javnost.

Prema informacijama iz španjolskih medija, Flick neće potpisati na godinu plus godinu, nego će odmah staviti autogram na dvogodišnji ugovor s obzirom na to da ga uprava vidi na čelu dugoročnog projekta.

Žurba s imenovanjem novog trenera tumači se potrebom za kvalitetnim potezima u ljetnom prijelaznom roku.

Još ništa nije službeno potvrđeno, ali nagađa se da bi novu sredinu mogli potražiti Ferran Torres, Sergi Roberto, Oriol Romeu koji nisu po Flickovom ukusu.

Iz drugih, primarno financijskih razloga iz Barcelone bi mogli otići igrači na posudbi Joao Felix i Joao Cancelo, te Ronald Araujo, Frenkie De Jong i Raphinha koji su zanimljivi drugim klubovima te bi se njihovom prodajom mogla namaknuti sredstva za ulazne transfere.

Jedan od najvažnijih Flickovih poteza bit će, kako pišu Španjolci, promjena formacije iz aktualnih 4-3-3 u 4-2-3-1. Pedri bi u toj priči zaigrao na ‘desetki‘, a izravniji pristup trebao bi koristiti i napadaču Robertu Lewandowskom...

Linker
23. lipanj 2024 14:47