Artem Dovbik

 PAU BARRENA Afp
LA LIGA

Festival penala u Las Palmasu: Dovbik prvo promašio, a onda se iskupio i učvrstio se na vrhu najboljih topnika

Girona je barem privremeno ponovno druga na ljestvici, uz utakmicu i bod više od Barcelone
Piše: HinaObjavljeno: 27. travanj 2024. 17:27

U prvom subotnjem ogledu 33. kola španjolske La Lige nogometaši Girone su u gostima svladali Las Palmas 2-0 te su se vratili na drugo mjesto ljestvice.

Las Palmas je mogao povesti već u osmoj minuti, ali udarac s bijele točke Ramireza je obranio gostujući vratar Gazzaniga. U 26. minuti ni Girona nije realizirala jedanaesterac. Domaći vratar Valles je obranio udarac Dovbika, ali je na odbijenu loptu natrčao David Lopez i postigao pogodak za 1-0 Girone.

Pobjedu je Girona potvrdila u 57. minuti kada je opet dosuđen jedanaesterac, a ovaj put je Ukrajinac Dovbik, prvi strijelac La Lige, bio precizan. Dovbik je u posljednje četiri ligaške utakmice postigao pet golova.

Girona je barem privremeno ponovno druga na ljestvici. Ima utakmicu i bod više od treće Barcelone. Vodeći Real ima čak 13 bodova više od Girone. Las Palmas je ostao na 13. mjestu, ali je upisao već šesti ligaški poraz u nizu.

Nogometaši Getafea upisali su gostujuću pobjedu u 33. kolu španjolske La Lige, s 3-1 su pobijedili Almeriju, posljednju momčad na ljestvici, koja je ovim porazom i matematički ispala iz elite.

Junak utakmice bio je engleski nogometaš Greenwood koji je postigao dva gola za Getafe, a za treći je asistirao Jaimeu Mati. Na poluvremenu je Almeria imala 1-1 nakon što je Lozano krajem prvog dijela pogodio za 1-1, ali pad je uslijedio u nastavku, a Greenwood i Mata su zabijali za konačnih 3-1.

Getafe je napravio korak naprijed na ljestvici te je trenutačno na devetom mjestu.

Četiri utakmice se igraju u nedjelju, a parovi su Cadiz - Mallorca, Granada - Osasuna, Villarreal - Rayo Vallecano i Betis - Sevilla. Posljednja utakmica kola odigrat će se u ponedjeljak, a sastaju se Barcelona - Valencia.

Linker
27. travanj 2024 18:33