Gianni Infantino
 REUTERS/Arnd Wiegmann
IDEJA PADA U VODU

FIFA PROTIV VELIKIH PLANOVA ŠPANJOLSKE LIGE 'Zaključili smo kako bi se sve prvenstvene utakmice morale igrati na teritoriju te zemlje'

Piše: HinaObjavljeno: 26. listopad 2018. 21:19

Predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianni Infantino u petak se usprotivio ideji španjolske lige da se prvenstvena utakmica između Girone i Barcelone u siječnju odigra u SAD-u.

"Naravno da smo raspravljali o prijedlogu španjolske lige da službenu utakmicu odigra izvan Španjolske, konkretno u Miamiju i zaključili smo kako bi se sve prvenstvene utakmice morale igrati na teritoriju te zemlje", izjavio je Infantino nakon sjednice Upravnog odbora FIFA-e u Ruandi.

Španjolski nogometni savez (RFEF) je u kolovozu potpisao kontroverzni 15-godišnji ugovor s tvrtkom Relevent Sports kako bi pojačao prisutnost La Lige na tlu SAD-a, a jedna od stavki tog ugovora bila je i igranje jedne utakmice na američkom tlu svake sezone.

"Ako dobijemo službeno očitovanje FIFA-e prema kojemu će igranje utakmice u SAD-u biti zabranjeno odmah ćemo slučaj prijaviti međunarodnoj sportskoj arbitraži", rekao je glasnogovornik La Lige.

Linker
19. travanj 2024 22:08