Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
STANDING OVATION NA KRAJU

FOTO: MAJSTORSKA VEČER LUKE MODRIĆA! DVIJE ASISTENCIJE, A ONDA I POGODAK NAŠEG ČAROBNJAKA! Volejem iz udžbenika zaokružio je savršenu madridsku večer

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 23. studeni 2019. 22:42

Kad igra Luka Modrić, igra i Real. Ova se teza i sada potvrdila nakon što je hrvatski kapetan vodio Madriđane do pobjede protiv neugodnog Real Sociedada (3:1). Luka je bio najbolji igrač na terenu, asistirao je za prva dva pogotka, a onda je sjajnu utakmicu okrunio fantastičnim pogotokom. Igrala se 74. minuta kad je Benzema glavom spustio za Modrića, a on je iz poluvoleja s otprilike 10 metara "probušio" Remira.

Hrvatski genijalac dirigirao je igrom Blancosa, još jednom je pokazao klasu, činjenica je da igra Reala s njim u sastavu dobije drugu dimenziju, a ono što je možda i najbitnije u cijeloj priči, Luka svoje suigrače čini boljima za barem 30 posto i to se jučer jasno vidjelo na travnjaku Santiaga Bernabeua. Prepoznali su to, dakako, Realovi navijači koji su ga u 83. minuti ispratili ovacijama po tko zna koji put...

No, nije sve krenulo kako su Blancosi zamislili jer Courtois je već u drugoj minuti utakmice morao vaditi loptu iz mreže, a to može ponajviše zahvaliti svojem kapetanu Sergiju Ramosu. Iskusni stoper napravio je za njega nesvakidašnju pogrešku, iz okreta je vraćao loptu vrataru, ne gledajući gdje se nalazi napadač Sociedada, Jose Willian je to iskoristio, zaobišao belgijskog čuvara mreže i doveo Sociedad u vodstvo.

Real se, naravno, odmah nametnuo, ali do poravnanja je došao "tek" u 37. minuti kad je Modrić ubacio iz prekida, a Benzema je prsima skrenuo loptu u mrežu.

Početkom nastavka Luka se opet našao u ulozi asistenta, ovog puta je uposlio Valverdea, koji je uz dosta sreće, obzirom da je lopta pogodila braniča imenjaka iz San Sebastiana i promijenila smjer, svladao Remira.

I onda je kao što smo već kazali Modrić sjajnim golom zaključio priču i sada je Real izjednačen s Barcom na vrhu ljestvice španjolskog prvenstva.

Linker
24. travanj 2024 21:17