Hoće li se Duje Ćaleta-Car priključiti Ivanu Rakitiću u Sevilli?

 PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
ODLAZI NAKON 4 GODINE?

Francuzi otkrivaju: Duje Ćaleta-Car mogao bi postati osmi Hrvat koji je zaigrao za španjolskog velikana!

Marseille je u financijskim problemima koje direktor želi pokriti njegovom prodajom.
Piše: SNObjavljeno: 27. lipanj 2022. 09:05

Hrvatski obrambeni igrači su u modi. Vodeći domaći klubovi pojačali su se Boškom Šutalom (Dinamo), Tonijem Borevkovićem (Hajduk) i Mateom Pavlovićem (Rijeka), Filip Uremović je došao u Herthu, Hrvoje Smolčić u Eintracht, Šime Vrsaljko je sve dogovorio s Olympiacosom, a Bartol Franjić je na putu za Wolfsburg. Piše se i o potencijalnim transferima Josipa Juranovića, Josipa Šutala i Martina Erlića, a sredinu bi mogao promijeniti i Duje Ćaleta-Car.

Već se neko vrijeme u francuskim medijima špekulira o odlasku hrvatskog reprezentativca iz Marseillea. Klub ima financijske probleme, a dio njih bi želio pokriti prodajom igrača koji je u klub došao 2018. godine.

Prije nekoliko dana tako se pisalo o zanimanju Torina za Ćaletu-Cara, a sada se još jedan klub uključio u igru. Naime, L'Equipe piše kako je zanimanje za 25-godišnjeg stopera pokazala španjolska Sevilla. L'Equipe tvrdi kako su predstavnici španjolskog kluba već razgovarali sa svojim sunarodnjakom Pablom Longorijom, koji je na čelu Marseillea, oko ovog transfera. Pričalo se i konkretnim iznosima, ali francuski medij ne piše o kojem novcu je riječ.

Transfermarkt Ćaletu-Cara procjenjuje na 16 milijuna eura, a Marseille ga je 2018. platio Salzburgu 19 milijuna eura pa se procjenjuje da bi i novi transfer mogao biti u sličnim financijskim gabaritima.

Ako bi Ćaleta-Car došao u Sevillu postao bi osmi Hrvat koji je nastupio za taj klub. Uz Ivana Rakitića, u andaluzijskom klubu su igrali Davor Šuker, Ivan Jurić, Robert Prosinečki, Joško Jeličić, Marko Rog i Ivica Mornar.

Linker
20. travanj 2024 00:13